jeudi 2 juin 2011

Iar plecam

Ni' nu ne-am instalat bine in noul cuibusor ca veni vremea plecarii si anume in vacanta. Care inseamna relaxare, dolce vita alea alea. Totul incepe cu pregatirile din capul meu. Noroc ca nu dorm noaptea, ca am timp sa pun la punct valizele si plashile si rucsacii.

Nu cred ca ma hiperventilez la ceva mai tare decat la gandul facutului de bagaje. Nici datul de bani nu ma inspaimanta in halul asta. Inca nu am invatat ca oricum uitam ceva important caruia o sa ii duc dorul toata vacanta, cum ar fi un ruj roz pal sau oja asortata. Trebile incep cu "sa luam ..., sa luam ..., sa luam..., sa luam..., sa nu uitam..." si cand sa adaug complementele directe mi se face ca un vid pe sub par. De data asta insa am facut o lista. De o saptamana sta pe biblioteca si cum imi aduc aminte de ceva important il trec cu pixul. De data asta o sa fie diferit.

Nu pot insa sa ma hotarasc ce haine sa iau cu mine, cum sa le asortez, daca e cald (ceea ce cica este prin Ro), si constat ca nu imi mai place caldura, ca nu mai am haine pentru asa ceva. Am bluze cu maneci lungi si pantaloni normali, nu am haine de plasa, nici maiee, ba parca nici sandalele nu mai seamana a sandale ca nu mi se vede nici un dejt de la picioare. Asta numa' bine, ca oricum nu-s fan de picioarele mele...nici de dejtele de la mana dreapta, in special ala mic care-i foarte mic, si nici de unghiile mele care nu mai cresc ci numai des- de cand am trecut prin fantastica aventura numita purtat de copil in pantece, nici urechile mele nu-mi prea plac, de unde nu mai am cordelute si agrafe sa-mi prind parul ca aici vara nu se cere asa ceva, ce naiba fac cu el ca o sa mor innecata in transpiratie, las ca trece si asta, dar sa nu divagam.

Fac lista. Cat marele zid chinezesc x 5. Iau un calmant si un ibuprofen, ca mi-am zapacit dejtul mic in piciorul de la masa si acu ii vanat cu doo dungi vanat mai inchis spre verde. Nu am papuci pentru aratarea aia umflata de cel putin trei ori volumul normal. Nu pot sa asortez hainele la nimic in picioare. Ma gandesc ce pantaloni merg la flip flopii de 3 euro luati pe post de papuci de casa = nimicul din picioare. Oare cum oi fugi prin aeropoarte cu nimicii aia? Poate se dezumfla dejtu pana sambata.

Am zis ca am facut lista? Da...tot nu-s lamurita ce pun in valiza cand ma uit pe lista la "haine". Si mai cutremurator, ce pun la "papuci"?! Ma hiperventilez in continuare, mai bine ma duc sa manc ceva asortat la un pahar de bere si studiez lista in profunzime. O sun eu maine pe mama sa imi indice vestimentatia necesara per global, poate imi vin ceva idei per particular. Sa nu uit medicamentele lu' astia doi, cremele de par, fierul de intins parul, sa luam lapte praf indeajuns pentru nush cate ore prin avioane si aeropoarte, sa luam aaaa, ce sa mai luam important, acte, bani, ce naiba haine imi pun de ce nu-s barbat sa iau nadragi scurti si lungi plus tricouri sandale pantofi ma hiperventilez in toata regula, ma duc sa ma uit la televizor.

4 commentaires:

Dan a dit…

Te-am lasat în pace sa termini. Deci vacanta placuta si la buna vedere la întoarcere. cre' ca deja esti pe drum!

dollo a dit…

Prima dată citisem Rio în loc de Ro. Și deja mi se părea că-ți faci prea multe probleme pentru Brazilia :D
Apoi, depinde pe cine vrei să impresionezi pe meleagurile mioritice, dar zic că pe căldurile din Ro merg niște rochițâci lungi și vaporoase, cu imprimeuri florale care se poartă acușica și care se asortează cu orice nimicuri din picioare. Plus orice nimicuri din păr. Și poți să bei și suficientă bere pe sub ele, că pe căldurile astea, deh... ;)

Ioana a dit…

Merci Dane, cu intarzaiere din cauza de lipsa de activitate internetistica la compu' de o suta de ani a lu' mama!

Ioana a dit…

Dollo draga, ar fi fost super fain sa fi citit comentariul tau inainte de plecarea la Rio (pardon, Ro:). Mi-am luat o rochie din aia cu mine, plus una de prin Timisoara plus o suta de kile de haine normale pe care le-am adus inapoi cum le-am luat, ca nu am putut purta nik in afara de rochitzicile respective.

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...