mardi 28 mai 2013

M-am imbunatatit profesional

De doua ori anul asta, ca o data am bolit si nu am putut raspunde la convocare.

Prima data m-am uitat cam cat timp imi ia sa ajung la unde era imbunatatirea, imi zice internetul transporturilor de aici ca intr-o ora jumate si ceva maruntis is ajunsa. Imi iau bilet pana acolo pentru 2 tramvaie si un RER din statia mea de tramvai, sa nu pierd timpul la RER. N-am pierdut timpul, in sensul ca am coborat o data scarile pana la peron unde am ramas cu biletul in mana, nevrand nicicum sa iasa pe partea aialalta ca sa intru pe peronul din care pleca trenul meu pufaind agale. Urc inapoi la ghiseu, aflu ca de fapt tichetul de tramvai nu merge pe RER, da na, tre'ia sa stiu asa dinainte, asa am inteles din privirea ghiseuarului. Imi da ca a fost totusi dragut doua bilete de test, ca deja platisem dus-intors 10 euro. Ma mai scobor o data catre peron, nu inainte de a-mi baga incetisor pula cand am vazut ca statia mea ii penultima de pe B si trebuia sa astept numai 10 minute dupa trenul care mergea pana in dracu in praznicu' ala.

Stau in tren intelectuala cu kindelu, da nu puteam citi ca se reflecta lumina in el, da stau cu el in maini, ca nu stiu ce sa fac cu mainile in transportul public. Ne face sa iesim din tren pe nu stiu unde, sa trecem in trenul de vizavi.

Noroc ca locul de desfasurare a imbunatatirii era chiar la iesirea din gara. Intru, intarzai evident, ca ora jumate aducea mai mult a doua ore, nu-s singura, normal. Cica azi ne ocupam de o chestie care nu ma interesa de loc, da' oricum nu puteai sti daca te intereseaza din titlul lu' formation ala ca despre ce-i vorba. Am ascultat colega povestind despre una alta pana la 4 cand am zis ca vai nu am inteles ca-i pana la 4 jumate, tre' sa plec acum, bai bai.

La a doua formation a fost diferit, m-am dat jos din tren dupa o ora si un sfert, si am purces in directia total opusa, cam pe o lungime de 10 minute. Ma intorc dupa 10 minute deci, si ma gandesc ca puteam sa intreb si o a doua persoana unde ii strada respectiva, ca prima mi-a indicat din mana dreapta o arie de cel putin 180 de grade imprejuru-i, deci am pornit in directia celorlalte 180 de grade. Ma intalnesc cu un coleg, ca m-am hotarat sa intreb deci, care se ducea si el la formation, si care mergea eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeextreeeeeeeeeeeeem de incet, ca era bolnav de nush ce, deci am facut bucata de drum de la gara la scoala in de trei ori mai mult timp decat normal, prin urmare am intarzaiat.

Formation asta deci era ultima parte dintr-una de 3 parti pentru care primele doua nu am primit convocation. Am stat si eu si am vorbit povesti cu colegii de la masa mea, mi-am mancat senvisul cu salam si unt, banana, biscuitii cu ciocolata, am citit niste documente pe care le stiam deja si am facut niste criterii de evaluare pe care le fac de obicei in clasa si am ridicat ancora. Turna nu cu galeata, numa' cu o galetuta mai mica din aia de faci castele cu turnuri la plaja gen, io imbracata mumos cu cacatii aia de Kickersi in picioare care iau apa daca toarna chiar si cu o galeata mai mica, deci am luat apa. 

Acu in iunie is inscrierile pentru formationuri, cine stie ce alte aventuri senzationale ma vor astepta la anul, nici nu cred ca o sa am rabdare pana atunci.

1 commentaire:

Dan a dit…

Deh, asa suntem noi românii, mai tarani, într-o tzara civilizata si socialista! Ma mai mir si eu uneori, "dupa 20 de ani"!

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...