dimanche 18 mars 2012

Pasiuni

Imi ziceam, de fapt mai mult speram, ca Philippe sa fie mai linistit umpicut decat Victor, si tot gaseam cate un semn doua, pe ici pe colo, de liniste, si de neasemanare cu fraxu. Gandire dezideratoare, adica vax albina.

Asta micu' ii totusi pe alta gama decat ala mare, gen "vreau acum, fac, nu vreau, nu fac", nici nu-si mai pierde timpul sa zbiere ca fraxu', pur si simplu nu face. Daca nu mai vrea sa manance, nu pot sa ii mai bag nici un varf de lingurita in gura, biberonul il scuipa si il impinge cu o forta in fata careia cedez in 2 secunde, daca nu vrea sa isi lase papucii in picioare, pot sa i-i pun de treij' de ori, ca tot si-i da jos, aici tre' sa recunosc, ii mult mai perseverent decat mine, de obicei el castiga. Daca nu vrea sa doarma, nu doarme, daca vrea sa doarma, cand il pun in pat o si adormit.

A inceput sa manifeste si anumite fixitati in pasiuni: in bucatarie se intampla cele mai mari aventuri, cu diverse obiecte, cam in aceeasi ordine, cu aceeasi obstinenta. Cum scapa, cum se duce la 1. galeata de reciclat, scoate chestii, le baga in gura, 2. galeata de gunoi, scoate chestii, le baga in gura 3. o usa de la dulap (aia care abia se tine in tatani), pe care o deschide o inchide o deschide o inchide o deschide o inchide si se trage cu mainile de teava de sub chiuveta, 4. se ridica in picioare si loveste in butoanele de la masina de spalat. 5. se ridica in picioare pe calorifer si loveste in el, ca are un mic ecou. Intre timp baga tot ce gaseste pe jos in gura: intr-o zi se tot chinuia sa vomite si nu iesea nimic, ma uit in gura, nimic, bag degetul mai cu spor, ii scot de pe cerul gurii o bucata de punga de plastic, care se lipise acolo cine stie de cat timp.

In salon, alt program pasionant: trage cartile din biblioteca si le sfasie copertile, se invarte cu fotoliul (cu ala cu care a cazut Vic acu' ceva timp), se ridica pe radiatoare (asta e mai fain decat in bucatarie, ca aici sunt doua), se ridica in picioare tinandu-se de perdea si baga tot ce gaseste pe jos in gura.

In baie daca scapa, baga mana in veceu, ca-i apa albastra (aia care il pasiona si pe Vic intr-o vreme), in hol, trage de teava de la aspirator (ca lui nu i-i frica de el, ca lui Victor), in camera la Victor inchide si deschide, inchide si deschide, inchide si deschide, inchide si deschide, usa de la dulap si MEREU isi prinde degetele in ea, ca le pune sus, si cand incepe sa il doara, in loc sa deschida usa, o inchide si mai tare. Azi avea niste santuri cat China pe degete, dar cred ca deja ii calit, ca nu a plans nici macar un minut. Si baga tot ce gaseste pe jos in gura.

Sa-nceapa saptamana de lucru asadar, sa ma odihnesc si eu putin dupa weekend.

2 commentaires:

Adi a dit…

Ingramadeste cartile în raft, cu cît sînt mai multe cu atît o sa-i fie mai greu sa le scoata...

Ioana a dit…

sa stii ca am incercat, dar rafturile sunt mai inalte decat cartile, si le trage foarte usor si elegant, de cotorul de sus. nimic nu-i scapa, ieri s-a prins ca poate deschide frigiderul, deci un motiv in plus sa bantuie prin bucatarie

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...