mardi 27 mars 2012

Rupere de oase aniversara

Ca in orice moment al vietii, cand lucrurile pot sa mearga rau, vor merge foarte rau. Cardul de sanatate international sau cum naiba ii zice, al mamei, a expirat la sfarsitul lunii februarie, la inceputul lui martie a trebuit sa o duc la oftalmolog, ca vedea tot felul de muste in fata ochilor, plus o dunga neagra, plus nush ce alte figuri geometrice mai mult sau mai putin sofisticate. Oftalmologul a constatat in 10 minute si in schimbul unui cec de 70 de euro ca i s-a dezlipit corpul vitros si ca o sa aiba parte de muste si dungi cam pana pentru totdeauna. A mai facut si o ecografie oculara, sa nu fi tras si retina dupa el beleaua asta de corp, totul e bine, in afara unui punct la ochiul drept, fix la ora 9h30. Nu cred ca mai mergem sa vedem ce-i cu punctul ala, o sa ma duc eu sa vad ce-i cu ochii mei de nu mai pot sta fara ochelari nici o secunda.

Dupa care intr-o zi i-a fost rau, cu varsaturi, diaree, si alte chestii, fix miercurea trecuta. Joi a fost slabita, dar se tinea destul de bine pe picioare, i-am dat drumul acasa. Consortul era la ziua de nastere a unui var, eu mi-am luat somniferul si m-am pus in pat, ca urmare a trei nopti petrecute ascultandu-l pe Philippe cum tuseste si plange, cam din ora in ora. A doua zi, acelasi consort petrecaret m-a anuntat ca pe la 9 jumate mama l-a sunat, ca lesinase si a cazut, si o durea mana. A plecat cu ea la urgente, de unde a venit cu mama inapoi pe la 4 dimineata plus un ghips de la incheietura la deasupra cotului, ca si-a rupt mana. Sa-m bag pula. Mama isi revine incet incet, dar, normal, ii naspa. Ii ametita de cap, doarme toata ziua, azi a adormit si Philippe se juca prin salon. Sforaia in cur pe canapea. Am gasit pe cineva sa vina sa stea cu copii pana isi revine. Poveste lunga, am sunat pe la nush cate asociatii, doar una avea agrement pentru copii mai mici de 3 ani, drept urmare nu au vrut sa ne ajute, desi ar fi stat acasa cu mama, deci nu era vorba sa stea cineva singur, neagrementat, cu 2 copii. Asociatia aia una imi lua tot salariul meu pe o luna pentru 4 ore pe zi, 4 zile pe saptamana.

Azi imi zice ca poate are probleme de tensiune, ca s-a mai simtit asa nush cand, si i-au schimbat medicamentele de inima, si cica a mers mai bine. Pe un fond de usoara ipohondrie si dependenta de tot felul de medicamente de dureri de tot genul (din partea ei), incep sa ma ingrijorez simtitor pentru ea, sper sa fie de pe urma socului, nu sa faca cine stie ce chestii (mai) naspa. Maine mergem iar la doctor sa vedem ce-i cu tensiunea. Am crescut numarul de ore de stat cu ea fetei de vine sa ne ajute, noroc ca poate sa vina cand avem nevoie, plus ca tocmai s-a mutat la 5 minute de noi si Philippe o adora si Victor accepta sa manance cu ea. Era sa zic sa se culce cu ea, dar sa nu fiu inteleasa gresit. Ii romanca, normal.

Cam asta este, eu am inceput consiliile de clasa, normal, tocmai acum, dar peste 2 saptamani is in vacanta, si oricum pe aici a venit vara. M-am mai uitat si de cum sa fac cererea de mutare pentru la toamna, dupa cateva seri state cu nasul in comp, de fiecare data terminam cu mai multe intrebari si injuraturi decat data precedenta, azi am sunat un sindicat. Foarte dragut mesio cu care am vorbit, mi-a explicat ce si cum in 15 minute si mi-am zis ca tre' sa ma sindicalizez, ca prea mi-a placut cum mi-a zis cand ne-am luat la revedere "bienvenue parmi nous". Nici nu costa mult cotizatia, cam 115 euro pe an, mai are cine sa iti raspunda la cate o intrebare. Pe brosura de mutari de anul asta de la rectorat e un numar de telefon valabil pana in decembrie 2011, ziceau ca e tarif de fix, cand am sunat (am incercat totusi), ma informeaza ca se plateste destul de mult in plus, si am asteptat dupa bip fo 3 minute ca sa se inchida, ca nu mergea, normal. Pariu ca banii mi i-a luat?

In alta ordine de idei, azi Pili are un an fix, mi-am adus aminte si l-am luat in poza, pe el si fraxu, si duminica am fost la padure, ca mama dormea la noi.

1 an

Tot un an

Duminica la padure, nu mi-am gasit ochelarii de top gun, i-am pus pe aia de top gun generatia lu' mama. Cand ne-am intors, i-am gasit, in baie, langa peria de dinti, normal


La padure, cu buna-sa franceza in fundal

In baie

Amandoi in baie

8 commentaires:

Anonyme a dit…

La multi ani lui Pili! Doamne cat de mare s-a facut, e aproape cat Victor, dupa cum vad in poze :)
si-s frumosi foc amandoi, la fel ca tine :)
cred ca mama ta s-a apucat sa se umple de bube tocmai fiindca i-a expirat asigurarea. daca-i faci alta, sa vezi cum se face bine instantaneu. oricum, multa sanatate!

Ioana a dit…

ii enorm, cand ma uit la el nu-mi vine sa cred ca acu un an il luam intr-o mana:)
mersi de ganduri pentru mama, sunt sigura ca daca avea asigurare in super regula, nu s-ar fi lipit nimic de ea...

O femeie a dit…

la multi ani si d e la noi. Cand o zburat timpul??

Cat despre problemele de sanatate ale mamei, e posibil si o usoara depresie, ca e singura aici si departe de vorbitori de limba - si unele pers. nu rezista la dezradacinare.

Ioana a dit…

mersi de urari. cat despre mama, probabil ca-s toate la un loc, nush, azi cica se simtea mai bine, ca a luat vitamine.

dollo a dit…

Pili trebuie să-și lase cioc, categoric, dacă nu când i-or da primele tuleie, măcar la pensie, că-i vine bine cu ceva alb pe bărbiță :)
La mulți ani și sănătate mamei, trece ea și primăvara asta și ies buruienile dătătoare de vitamine :)

Ioana a dit…

@dollo: am notat, oricum ii mai flocos el asa de natura, sigur nu o sa fie probleme cu lasatul de tuleie pe fata

mersi de ganduri, deja mama ii mai bine, ia nush ce complex de vitamine si nu mai doarme asa ingrijorator toata ziua

Alex a dit…

Hey dragilor, la multi ani si multa sanatate la cei mici si la cei mari :) Va pupam!

Ioana a dit…

@alex: Alex-Alex cu Corina, de la Londra?:) daca da, mersi de urari, daca nu, mersi oricum de urari:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...