mercredi 5 septembre 2012

Caldura mare

Incepu si anul scolar nou, pentru ai mici vreu sa zic, eu mai am pana maine, joi, unde o sa stau la lucru 2 ceasuri. Din cele 9 ore hebdomadere dorite cate trei pe zi, timp de trei zile, si toate de dimineata, m-am ales cu ele dupa cum urmeaza: luni - 3 ore, da' de la 9 la 4 jumate (imprastiate vai de capul lor), marti, joi si vineri cate doua, sau de la 9, sau de la 8. Miercuri liber.

In rest calm si voie buna, tot dupa cum urmeaza: manualele dupa care lucrez au casete pentru listening, si in mod si mai ciudat, am o colega care prefera casetele, si care ma intreaba daca pot sa fac "fotocopii" dupa CD-uri. Manualele respective sunt inca in vanzare, dar pentru ultimii 2 ani de collège nu mai exista casete, nici CD-uri, de cumparat. Suet. O sa trebuiasca sa impart 2 seturi de 7 casete cu colega noua, ca numa' noi nu le avem. Sau sa-mi cumpar casetofon sa le copiez sau transform in CD-uri acasa. Plm.

Scoala e pe un deal, dar cand urci la el de fapt si de pe bune daca nu, se transforma intr-un munte.Autobuzul ma duce in sus pe partea de deal molcom, dupa care o iau eu la picior pe dealul vartejos, cand ajung la scoala imi trebe 10 minute sa-mi regasesc suflul normal. Avantajul e ca face gambe. Atata de faine, ca 2 zile mi-au tremurat, mai ales la coborat, care luni l-am executat in 15 minute cu ceasul in mana, ca Lili avea febra 40,1. Suna Laura (fatuca de sta cu ei) ingrijorata, zic la revedere directoarei, sa-mi ziceti si mie ce elevi am joi exact si in ce clasa ma duc, ca alea de mi le indicasera pe orar eram trei profi in acelasi timp inauntru. Pa. Hai la vale. Cand am ajuns acasa, constat o febra de 40,2. Iar suet. Bineinteles ca medicul de familie "nu are loc" sa-l vada, sun la aia de vin acasa, cica gastrita, sau gastro enterita ceva, asteptam sa treaca. Trece.

Azi dimineata vine Laura, mai ca lesina cand intra, ca o avut febra patruj si ceva, si o doare burta si abia s-o dezlipit de pe buda. Nu-i asa ca iar e suet? O trimit acasa, il iau in primire pe Vic: 39,9. Paracetamol - nu scade, ibuprofen - nu scade. Medicul de familie "nu are loc" azi, doar maine, sun iar la aia de vin acasa. Nu-i da antibiotice, ca nu are simptome adecvate. Aici unii scriu pe reteta si iti zic sa le dai daca nu scade febra 2 zile, asta nu si nu, ca nu are nici un simptom in afar' de febra. Plm, tremura tot ca o piftie, nici bomboane nu mai vrea sa manance, nici suc sa bea. Acu doarme. Ma dau pe net, cica "rozeola", sau cum naiba i-o zice in romaneste la "roséole", sau "rose rash", face febra 3 zile si dupa aia ii ies niste bube roz pe piele, si gata. De la ora 4 nu i-a scazut febra, si acu ii 9 si ceva.

Bineinteles ca nu merge la gradi cu asa febra, banuiesc ca nu-i foarte trist, ca marti numa' o urlat un ceas cat o stat acolo. Cand am ajuns sa il iau, statea singur pe un covoras si suspina de se scutura camasa pe el. Ma anunta profesional directoarea (ca-i in grupa ei) ca sa facem ceva, sa cautam ajutor, ca nu se poate sa urle asa tot timpul, ca alea is crize grave, nu-i doar tristete. Daca se deschidea pamantul in momentul ala, imi dadeam drumul in salt liber, pa si pusi lume. Sa vad daca mai am numarul pedopsihiatrei de l-o vazut nush cat timp in urma.

In rest, totu-i bine mersi
2 commentaires:

Anonyme a dit…

Imi pare rau de copilasi:(
Despre Vic, ce sa spun? (din experienta) - nu duci un copil la gradi si cei de acolo il ignora total fiindca "e tristete" - ca el, saracul, e ca aruncat din avion pe o insula pustie, fara sa stie cand si cum o sa il ia cineva de acolo.
Dupa criza de rigoare pe care o fac aproape toti copiii in primele zile de gradi, sigur poti sa ii pacalesti cu ceva, numai sa vrei...
Saracutul, mi-e mila de el...:(


Nasha

Ioana a dit…

Cum crezi ca au putut sa-l "ignore"?:) Ziceau numai ca criza lui e mai lunga si mai decibelica decat a altora, si stiu exact cum si cat poate sa urle pentru un cacat, deci inteleg perfect ca au ramas putin uimiti de spectacol. Azi a fost mai bine, citeste noul post:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...