vendredi 14 octobre 2011

Probleme tineresti

Am un fatfrumosgreuceanuharapalb intr-una din clase, cu un cap mai mare decat mine, daca il vedeam pe strada ii ziceam mesio nu alta. Mai, si are tanarul asta plin de probleme, nu stiu ce, dar face pe ala care duce toata lumea asta pe umeri si inca fo doua planete. Si gagica aia care nu tace din gura o secunda (nu aia cu tzatze mari) ii tot ia apararea, si aproape ii dau lacrimile cand imi zice sa nu ii scriu aluia in carnet ca nu face nimic numai se scarpina pe gambe la ore. Sa-l mai iert o data.

Mereti, mai tinerilor, cu problemele voastre d-acisilea. Asa li se pare de interesant ca li se despart parintii sau mai stiu eu ce cacat care ii face "mai deosebiti" si surfeaza pe valul asta cu nesimtire, chiar daca in fond nici nu-i intereseaza de parinti. Isi arata slabiciunile exact atat cat sa le intrevezi dar nu mai mult, sa le tot plangi de mila in secret, ca stii ca are o problema, dar "nu o face cunoscuta". Nu o pula. Se da el mare scula pe bascula si pleaca de la ora ca i-am cerut sa imi arate carnetul cand intra in clasa, ca asa daca nu il are se duce sa ia hartie de la aia care ii dau hartie, si eu il pun in intarzaiere. Daca il las fara carnet, si am nevoie de el in ora, tre' sa il trimit cu un alt elev sa ia hartie cum ca n-are carnet de la aia care ii dau hartie ca nu are carnet. Am zis ca e mai scurta prima varianta si mai putin deranjanta, plus ca la trei intarzaieri au o ora de pedeapsa. Si iac-asa cand i-am cerut carnetul s-a ofensat public si a plecat catre iesire, aratand cat e el de nervos pe "sistem" si cum isi baga piciorul in reguli. Azi era convocat la aia care ii cearta pe elevii nesimtiti si nu a venit la scoala. Nu cred ca din cauza mea, ca i se rupe ca imi cere scuze de fata cu aia care il cearta.

Atata incearca sa faca pe normalii si nu prea in acelasi timp, ca e bine sa fii ca restul, dar si sa iesi in evidenta (de cele mai multe ori cu cacaturi, bineinteles), ca la un moment dat cred ca chiar ajung sa creada ca is cei mai speciali si ca pot sa isi permita orice, fiindca "au o problema". Asta e mantra celor care sunt in lipsa de idei originale si totusi nu vor sa para imbecili(i care sunt).

Daca ar putea urmari mai mult de doua cuvinte monosilabice in engleza, le-as zice la toti cautatorii astia de atentie ce-i zice Walt lu' gigi ala de-l intalneste la radiografia pentru cancer (cum care Walt, Walt din "Breaking Bad"):
Gary: It's like what they say: man plans and God laughs.
Walter: That is such bullshit.
Gary: Excuse me?
Walter: Never give up control. Live life on your own terms.
Gary: Yeah, no, I get what you're saying, but, uh, cancer is cancer.
Walter: To hell with your cancer. I've been living with cancer for the better part of a year. Right from the start, it's a death sentence. That's what they keep telling me. Well, guess what? Every life comes with a death sentence, so every few months I come in here for my regular scan, knowing full well that one of these times - hell, maybe even today - I'm gonna hear some bad news. But until then, who's in charge? Me. That's how I live my life.

2 commentaires:

O femeie a dit…

asta e curat antrenament pt adolescenta copiilor tai ;)

Ioana a dit…

sper sa nu o ai asa de tare pe ulei totusi, da am bagat la cap, sa stii:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...