vendredi 7 octobre 2011

Se-ngroasa gluma

Am incercat mereu sa-mi imaginez o gluma obeza, in forma de omulet Michelin, cu ceva celulita si colacei pe ici pe colo. Poate si umpicut bulimica. Ma rad singura ca o din aia care se rade singura. M-am mai ras iar singura ca am vazut o cautare pe internet dupa "cum ii zice la ala care inchide automat usa" si persoana respectiva a dat peste blogul meu. Ce naiba ii ala care inchide usa automat? A, cu ocazia asta mi-am mai adus aminte de cuvinte care ar trebui inventate, de exemplu, cum ii zice la cand oamenii fac coada la check-in-ul de la aeropoarte si se invart printre stalpii aia cu curele legate de ei. Se "melcesc"? Se "labirintesc"?

Ma rog. Am terminat asadar prima luna de scoala, tutoreasa m-a vazut ce fo 5 ori, eu pe ea de 3 ori, ca marti cand m-am dus special la scoala de la 11 ca sa asist la cursul de la unu jumate al ei a uitat sa imi zica de schimbarea de orar, si ca ora se mutase de la 9. Mirific. Partea pozitiva e ca l-am ascultat pe consort si i-am aratat ce pregatisem pentru saptamana asta, si normal, a schimbat mai totul, inclusiv o chestie pe care o fotocopiasem in 40 de exemplare. Se la vi. Da' macar acum stiu cam in proportie de 13,589% ce trebuie sa fac conform metodologiei in vigoare. Mi-a taiat craca de sub picioare o data saptamana trecuta, ca facusem ceva prea greu pentru ametitii din ultimul an si ca nu-i destul de "comunicativ". Ca erau cuvinte ca "undernourished" si ca astia habar n-au sa zica mai mult de o silaba la rand, daramite "undernourished". Dar fiindca era asa ciudat, l-au scos de atunci la fiecare curs, si unii il si pronuntau (aproximativ) inteligibil. Ieri i-a placut de mine, ca s-au pus pe lucru si ca i-am certat ca nu au pronuntat cum trebe.

Una din clasele de a treia s-a pus pe treaba, chiar nu ma asteptam de la ei, ca is 29 si destul de greu stapanibili. Azi aialalti de a treia au inceput sa se miste si ei, ca lipsea mister pister ala de se crede buricul si care atat nu face nimic, ca nimeni nu face nimic (se mai scarpina din cand in cand prin parul de pe picioare, dar aia e extracuricular). Am avut mai putin impresia ca ma aflu intr-un azil de alzheimeristi nonagenari, am dat chiar un noua din zece pentru lectie invatata cum trebe.

Ultimii de a patra pe care i-am avut azi de la 2 jumate pana la 4 jumate mi-au distrus ce mi-a mai ramas din coardele vocale. Nu au tacut o clipa, si sunt sigura ca ala de rade ca idiotul si se trezeste vorbind singur (si tare, si prost) are ceva probleme la cerebel. Chiar din ultima banca a reusit sa o enerveze pe singura care lucreaza mai bine, de sta in prima banca, langa mine. Tutoreasa imi zice ca clasa de am vazut-o azi is "sinistratii" ei, ca is ca ai mei. Mda. Au ascultat-o pe asistenta de engleza vorbind nush cat despre ea si familie si Leeds, si au scris un rezumat de cel putin 10 fraze, si cica is "sinistrati". Sunt convinsa ca mi-au dat clasele cele mai naspa, nu mai e urma de indoiala. Am vorbit cu alta colega, sa vad daca nu pot asista la cursurile ei cu din astia care nu stiu ce e aia "did", si imi zice ca nu are asa ceva. Deci e sigur.

La aia micii micii m-am dat ca la carte. Un sunet n-au scos primele dooj de minute, dupa aia potopul. Am luat acasa posterele de sfarsit de secventa sa le corectez, au inteles fix nimic din ce ar fi trebuit sa faca. Era (destul de) clar "luati fraze din caiet, despre scoala, Paris si voi insiva, lipiti poze sau faceti desene blablabla". O gagicuta (draguta, na, nu-i vorba) mi-a lipit o poza cu Eiffel-ul si cinci cu ea. Data viitoare o sa le dau un numar de cuvinte sub care sa nu prezinte nimic la corectat (desi asa, cu cate 2-3 fraze pe poster, e super usor de verificat), ma simt cam prost, ca nu prea stiu cum sa ii iau pe astia micii, is atat de bebei, tre' sa le dau totul si inca mai sunt surprize dupa aia. A, la control cu "have / has got" le-am zis sa imi scrie 2 fraze cu "ce que TU as / n'as pas" acasa si in loc de "I have got", sunt care au scris "You have got". Trebuia sa le fi scris "I" ca inceput de fraza. Cei mai simpatici au fost aia care au scris de doua ori "has got" pentru "she" si de doua ori "have got" (ca le cerusem 4 fraze pentru "Mary"). Probabil se gandeau ca ii plictisitor "she has" de 4 ori si sa mai schimbe.

Daca nu le dau teme, nu fac nimic acasa, daca le dau, imi ia o eternitate sa le corectez, imi strica derularea normala si iar ramane cacalau nefacut in clasa pe care il tarasc pana la cursul urmator cand nu invata si nu fac nimic din ce le-am cerut sa faca singuri, si tot nu fac nimic la sfarsit. Imi calculez fiecare minut, cum depasesc cu trej de secunde ceva, cum se strica totul, ca iau in calcul si timpul cat ii cert ca nu fac treaba, si ca pentru o activitate de 5 minute, dupa cam 4 minute incep sa isi deschida caietele si sa lipeasca fisele, si dupa aia imi zic ca nu au inteles ce sa faca, da au foile fain lipite in caiet. Tre' sa termin cu cel putin 5 minute inainte de pauza, prima parte imi ia cam 20 de minute, pana intra, pana nu isi gasesc locurile, pana nu scot carnetele pe masa, pana ii mai scol o data in picioare ca nu tac din gura, pana scot caietele sa repete lectia, pana raspunde cate unul-doi maxim si fac corectura la tabla. Timpul practic de curs nou e cam de 25 de minute. Ma adaptez si reusesc sa fac ce mi-am propus dar daca nu ar trebui sa ma intrerup de atatea ori ar merge si mai repede si mai bine. Se la vi. Daca termin anul asta si ma titularizeaza, de la anul cer sa lucrez numai 50%, ca ii sinucigasa misiunea cu opspce ore de predat si doi pizdicei acasa.

Asa arata asadar gluma ingrosata, care este.

2 commentaires:

Anonyme a dit…

ihh, nu stiu cum rezisti!
sper sa reusesti sa scoti ceva din sinistratii astia, sa ai si tu macar satisfactia ca nu te-ai chinuit degeaba tot anul cu ei.

Ioana a dit…

daca nu era mama aici, ma puneam in concediu parental dupa prima saptamana:) anul asta e ca sa invat eu cum se face, asta ar fi satisfactia cea mai mare, dupa aia ca de unii se prinde ceva e pe plan secund. oricum, aia care vor sa invete, invata, la restul nu pot sa le torn in cap. fac cat pot si stiu ca sa iasa bine, rezultatul nu depinde numai de mine.

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...