samedi 16 avril 2011

In discoteca bunicilor

Aducere la zi maternala: despre mirificitatea naturalului. E mirific de natural sa scoti din tine un copil printr-o gaura care in mod normal si natural nu are nicidecum 10 centimetri. In mod nenatural largita de doctori si in mod (ne?)natural sa se si infecteaze. Natural e sa stai in cur pe cusatura aia infectata si sa te indopi cu antibiotice (nenaturale). Natural e sa alaptezi si natural de bine e cand tanarul doarme cate 6 ore pe noapte. Natural e ca laptele sa ii dea colici (naturale) si sa urle ca din gura de sarpe cate un numar de ceasuri. E nenatural sa nu urle si sa nu aiba colici de la lapte praf, ingrosat cu nush ce de unde rezulta schimbarea naturala a regimului sau alimentar. Tot natural e sa faci fabra cand piticul pica de somn la tzatza si nu suge decat cate 10 minute. Finca-i natural sa ai foarte mult lapte care umfla tzatzele pe care daca nu le golesti in mod nenatural sa te doara de sa te urci pe pereti. Si sa iti dea febra (naturala)

Ma uitam mai deunazi la televizor la un reportaj despre cetatenii seniori. Pe la sfarsit am crezut ca mor de ciuda ca nu m-am nascut mai repede cu o generatie, in Franta. Au mai draga tot ce le trebe, recte bani multi, ca au avut salarii bune si nu au traversat nush ce crize asa de mari.

Ei sunt clientii preferati ai agentiilor de turism, ai agentiilor imobiliare si ai vanzatorilor de masini (scumpe). Pentru ei au inceput sa inventeze calculatoare speciale, telefoane usor de utilizat (dar care sa nu le dea impresia ca sunt mai prosti decat generatia mai noua de prin licee). Pentru ei se deschid baruri si cluburi selecte care isi numara membrii pe dejte si care incaseaza nush cat de taxe de participare. Si stau mai draga buncii nostri prin cluburile astea ziua-n amiaza mare, ca le face atmosfera de disco in toata regula, si danseaza si se simt bine. Cica o sa traiasca mult si bine, ca mananca mai sanatos decat tinerii (chiar, nu prea am vazut purtatoare de Chanel n°5 asortat cu colier de perle veritabile prin fast food-uri), ei sunt si clientii cei mai grei ai magazinelor bio, ai saloanelor de estetica (pe bune!) si cred ca in curand o sa umple salile de fitness.

Toate bune si faine, da parca lipseste ceva din peisajul asta de coperta de revista mondena: ma, astia nu mai au nepoti! Nici copii pare-mi-se, is independenti de numa, fac ce le taie capul. Nu tu sculat oracaitori si trimis la scoli, nu tu dat cu sapa in gradina, plivit, de cules cucuruz si grumpeni ce sa mai zic, nimic mai draga, viata de boier. Cum ii invidiam eu asadar in gandul meu, sar de cur in sus ca vai cade tanarul de pe banca pe care iar se urcase in picioare (desi am avut grija sa ii repet de shpe mii de ori ca "pe banca/scaun/canapea se sta pe fesele proprii"), cand colo il prinde in zbor o bunica. Romanca. De la Iasi. Si ma, ii face o teorie cum ar trebui o bunica sa ii faca, ii misca degetul aratator amenintator pe subt nas, ii sterge mucii cu servetelul din dotare si il pupa de fo 3 ori pe bucle, cum numai o bunica stie sa faca, de daca a scapat intreg din inclestarea dragastoasa, imi zic ca pot sa il fac jucator de rugby ca are un fizic bine format.

Bunica asta sigur nu stie ca exista discoteci pentru ea, nici calculatoare, nici telefoane fara fir si nu prea cred ca o invidiaza nimeni din lumea noastra. Bunica asta s-a coborat taman din basme.

7 commentaires:

Dan a dit…

Nicio vorba rea despre bunici! Bunica mea la 80 de ani a stat cu fata (tot a mea, deci stranepoata!) în brate si a leganat-o toata noaptea în picioare pen' ca a doua zi eu plecam la 5 la servici' si Nana avea de spalat câte doo zeci de dreptunghiuri, triunghiuri si alte figuri geometrice. Drept pentru care s-a pisat pe ea (bunica), sa nu ne strice noua somnul. Asa se stricau copiii prin '84!!!

Anonyme a dit…

:) pai daca ai naturelu' simtitor :)

Ioana a dit…

Da ce rau am zis eu Dane, despre bunici? I-am numai inventariat o tzar...

Ioana a dit…

Draga blo, is numa o simtire zilele astea, la care s-o adaugat si un herpes cat china la gura si nu gasesc crema antisimtire aka aia cu lidocaina...

Anonyme a dit…

pune crema de galbenele la gura si comprese calde la naturelu' simtitor.
eu de vreo saptamana si ceva stau numa' in pat, cu picioarele in X :))
aseara inainte de-a adormi m-am gandit sa intreb la spital daca au pompe d-alea industriale de muls, ca pompele normale nu fac fata, asa ca toata noaptea am visat rauri de lapte, sani durerosi si febra.
in loc sa visez si eu floricele, masculi sau mai stiu eu ce...
tie ti-a trecut? te simti mai bine?

Ioana a dit…

am rezolvat botul cu patch-uri, ca l-am prins din timp, acu' arata aproape...natural:)

restul naturalului si el e pe cale de vindecare, am trecut la biburi, 5-6 pe zi+noapte, nici nu se compara, sambata ma duc sa incerc rochii, iupiiiiii

hai, curaj, inca fo 6 luni per total si gata, o sa putem lua cate o pauza de 10 minute pe zi...strange tare de icsu ala sa nu se desfaca:)

Dan a dit…

Hristos A Inviat, e duminica dimineata, o cafea, putina miscare sa ne trezim si poftiti la masa! Putin laptic, o coasta de miel, o felie de drob (vai, terina, pardon!) si gata. Pofta buna!

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...