vendredi 1 avril 2011

Sfertul de ora fatidic

Cum stateam eu asa pe canapea duminica si ma uitam la o emisiune foarte intelectuala despre inceputul lumii cu Big Bang si alea alea, numa ce simt asa ca o durere prin burta. Ma uit la ceas si timp de un sfert de ora, nimic. Dupa, iara, durerea aia, care tot asa de fo 4 ori la cate un sfert de ora, hai 12-20 de minute.

Sun la consort care era la masa la maica-sa, ca alimentele mele inghetate bio-organice pare-se ca ii ajunsesera pentru ceva timp si hai acasa ca uite, de 4 sferturi de ora alea alea. Vine intr-un sfert de ora + fo 10 minute, hai la maternitate ca nu se stie niciodata. Luam bagajul si plecam. In masina la un sfert de ora plus maruntisuri iar durere de burta. Deschiz geamul sa ma ventilez.

Ajungem la maternitate, imi vara un termometru in ureche, imi ia tensiunea, asteptati un sfert de ora minus cateva minute, ca vine moasa. Astept pe scaun in hol, vine moasa, hai inapoi in salon. Iui, egzista o dilatare de 5 centimentri, stati in hol un sfert de ora minus-plus cateva minute sa vad nush ce. Stam. Dupa timpul fatidic, ca unde-i testul de sange despre coagulare. Il cauta un sfert de ora minus fo 10 minute, nu-i. Hai sa facem unu, ii gata in cam 4 sferturi de ora, fara el nu putem face anestezia. Mergeti in sala de nasteri, las' nadragii asa in vine, ne stim cu totii pe aici, profit de sfertul de ora minus 12 minute sa-mi injur ginecologul ca a uitat sa il prescrie la timp.

Odata instalata in patul ala, ma uit la ceas, dureri tot din sfert in sfert de ora minus 10 minute. Ceva-ceva nu-i bine, nu am timp sa termin de parcurs tot repertoriul de injuraturi dirijate catre cheliosul de doctor, si le urlu politicos sa grabeasca cele 4 sferturi de ora, ca imi iau bagajele in 2 minute si ma car de acolo daca nu fac ceva. Zice ca grabeste laboratorul, rezultatele vin intr-un sfert de ora. Vin. E ok, tre' sa cheme anestezistul, vine intr-un sfert de ora. Nu vine. Le mai urlu politicos intre 2 dureri (un sfert de ora minus 14 minute) ca unde mama ma-sii ii cacatul ala de anestezist, vai, dar e cel mai rapid din spital, umbra lui Speedy Gonzales nu alta. Vine repede repede (cred ca in mai putin de un sfert de ora), pune anestezia, vai nu miscati, vai manca-mi-ai curu stai tu linistit in locul meu. Cat timp ia pana sa isi faca efectul, un sfert de ora madam.

Va consult acu, sa vedem cand vine tanarul, vai e aici, instalati-o repede, impingeti, hai inca o data, nu mai urlati NU SERVESTE LA NIMIC, futu-va si dregu-va de cretini, imi serveste MIE sa nu va sar la gat, prefer mai bine sa imi maltratez coardele vocale proprii, am voie? Dupa un sfert de ora minus 5 minute tanarul era la mine pe piept. Isi face si anestezia efectul dupa un sfert de ora plus fo 5-10 minute.

Dupa 6 sferturi de ora plus minus cateva minute, ne-am inmultit asadar exponential, sau liniar, sau cum i-o zice, uite si exponentul sau liniarul, sau cum ii zice, jos-numitul Philippe Henri Simon:





9 commentaires:

Anonyme a dit…

sa va traiasca :) e frumusel tanarul

Anonyme a dit…

Stiu ca nu e pacaleala! Sa va traiasca, sa fie frumos si sanatos si destept ca si ceilalti reprezentanti ai familiei!

Nasii

P.S. Tot gura ta o are, Ioana!

Ioana a dit…

Multumiri la cu totii / toatele. Macar gura i-o ramas de la mine, ca in rest parul blond si cret ca niste raze jucause de soare nu s-o mai aratat de data asta :)

Dan a dit…

Si pâna la urma e baiat sau fata? Plus (sau minus) câtiva centimetri...
Sa fie sanatos si sa va traiasca!!

Ioana a dit…

Multam, Dane, ii baiat din cap pana-n picioare :)

dollo a dit…

Hei, sa va traiasca si sa contribuie la pensie, zic! :)

Ioana a dit…

Multamiri...a'ta-i trebe sa nu contribuie cum se cuvine :)

Anonyme a dit…

Sa va traiasca :)
Deci pe 1 aprilie e nascut tanarul?

Sa stii ca nu-mi mai vine a ma inmulti, cand te aud :-S

Ioana a dit…

merci, ii venit pe 27 martie, nu o mai vrut sa stea pana in 1 aprilie. 27 ii fain, se imparte la 9:)

In rest, daca nu-i stricat, nu te apuca sa repari:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...