mercredi 14 décembre 2011

Am (re)testat serviciul de urgente

Testul de anul trecut nu se pune, ca Victor tusea pana vomita, l-au bagat urgent intr-o boxa si pediatrul a fost langa el in 5 minute. Ceva cu saturatie mica de oxigen, nu mai stiu exact, era naspa.

Saptamana trecuta nu am testat cand a cazut de pe balansoarul care are balanselele (sau cum le-o zice la talpicii aia) de lemn. I-am zis si raszis, in franceza si in romana, i-am urlat in cap, pe langa urechi, de la distanta, de mai aproape, de si mai aproape sa NU SE MAI BALANSEZE IN SPATE ca o sa cada, si a cazut. A avut o vanataie colorata vanat-galben-verde sub ochiul drept fo' cateva zile.

Nu am testat serviciul respectiv nici cand la ora mesei sambta s-a apucat sa urle ca un nebun, ca "bobo bobo" si ne arata degetele. Avea cate o basica pe buricul fiecarui deget de la mana dreapta, dar nimeni nu a vazut cand, ce si cum. Banuiesc ca s-a urcat pe scaun si a pus mana pe plita, desi i-am zis si raszis, in franceza si in romana, i-am urlat in cap, pe langa urechi, de la distanta, de mai aproape, de si mai aproape sa NU PUNA MANA PE PLITA ca face "bobo", si a facut "bobo".

Sambata seara l-am testat insa. Am sarit din bucatarie in sufragerie cand am auzit asa ca un zgomot surd, urmat de altul mai innabusit, urmat de urlete ca de pe alta planeta. Se hatzana pe fotoliul cu arc, care fotoliu se hatzana spre deliciul celor care stau normal in el, nu cu capul in jos si cracii pe spatar, desi i-am zis si raszis, in franceza si in romana, i-am urlat in cap, pe langa urechi, de la distanta, de mai aproape, de si mai aproape sa NU SE MAI HATZANE PE FOTOLIU, ca o sa cada, si a cazut. Si-a facut o gaura (faine si simetrica de altfel) exact in mijlocul fruntii, ca a dat cu capul de masa. Si cum sangele nu se oprea din scursu-i la vale, taxu l-a luat si au plecat la urgente. Dar nu erau "urgenti". Au revenit dupa 3 ceasuri, i-au pus numai un lipici si un plasture, ca era faina crapatura si nu a avut nevoie de lucru manual gen cusaturi.

Asa arata cu cruciulita de plasture in frunte, si mai pun una ca imi place cum se uita unu' la altu':



8 commentaires:

Anonyme a dit…

O sa-i ramaie semn de buna purtare :))
Bine ca nu a fost grav.

Anonyme a dit…

oh, madame, piticii astia or sa ne aduca in pragul pensiei cu cel putin 20 de ani mai devreme. bine ca nu s-a lovit mai rau. :*

Ioana a dit…

@naru: nu o fost super grav, da-i curgea sangele pana in barba, am tras o sperietura totusi:)

Ioana a dit…

@blo: nu mai stau sa imi numar firele albe, simt cum imi cresc instantaneu cand vad ce prostii face asta de-acu mare:)

Anonyme a dit…

Ioi, cred si eu ca te-ai speriat... ala mic cu care stau 4 zile pe saptamana o dat cu fruncea in coltul usii si ii curgea sangele intr-o veselie si m-a speriat, d-apoi daca era al meu!

Ioana a dit…

Eu am experienta, ca pana acu' de doua ori si-a spart barba, a alunecat si a cazut in bot pe parchet, exact in acelasi loc (de barba zic), vezi tu cand o sa ii ai pe ai tai, e mult mai simplu decat cu ai altora:)

Dana a dit…

Hi, hi, am experimentat si noi asta cu gaura in frunte. Din cauza de trepte din fata blocului. Si, la fel, cu un leucoplast la locul cu pricina. Cine zicea ca serviciile medicale din ro nu sunt ca cele din fr?? distractia mare a fost la urgente, insa, unde ne-am imprietenit cu toate doctoritele, ne-am jucat cu jucariile si a fost experienta vietii noastre:). Bne, dupa aia din spital de acu vreo 2 ani, cand ne-am plimbat cu salvarea...

Ioana a dit…

Mai, am eu asa o prejudecata, sau ma rog, experienta mai urata, de cand cu drumurile mamei cu bunica pe la urgente, unde stateau cesuri intregi pe culoare si dupa aia o trimiteau acasa, samd. Probabil ca se poarta mai normal cu copiii, dar cu persoanele in varsta nu e chiar asa de roz si cu jucarii situatia.

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...