mercredi 16 mai 2012

De pe la scoli

Maine nu se lucra aici, e nush ce sarbatoare, si Vic ii cu tac-su in Bretagne, deci am o tarasica de timp. Plus ca imi curg mucii, sper sa fie o raceala mare la orizont, sa stau in pat macar 3 zile. Mneajuta. 

Mi-am adus aminte de o faza draguta de la scoala, eram cu non francofonii, tip romani si portugheji (si indianca, da' aia chiar nu vorbeste nimic franceza). Si ii pun sa faca ritualul cu vremea, what's the weather like today, it's aia si aialalta. O intreaba unul din romani pe portugheza, si fata nu stie sa spuna "cloudy", se tot balbaie, ii da cu "cla, cli" si alte sunete bizare. La un moment dat partenerul de dialog se intoarce si imi zice plictisit "clutz o zis...trecem mai departe?"

O mai fost una, cu o fata de a treia, franceza. A primit o scrisoare de la biroul de obiecte pierdute de pe Heathrow, ca i-au gasit cartea de identitate si inca nush ce document si nu poate sa ii sune ea, ca nu intelege, nici sa scrie, ca nu poate, si sa scriu eu. Scrisoare. Adica voia sa scriu de mana, sa punem hartia in plic si sa o trimita cu posta, ca cica o data o trimis un mail pe internet si nu o ajuns (?!?). Am zis ca glumeste, ca ma testeaza. No. Nici nu isi mai stia parola de la email, are una de msn pe care cetuieste din cand in cand. Nu are nici telefonul mobil cu ea la scoala. Am trimis mail de pe contul prietenei ei, care daca primeste raspuns, imi scrie pe adresa de la scoala, ca nu am vrut sa o dau pe aia la tot omul, si nici pe a mea personala elevilor. 

Ce mai mai mira, cand inca mai sunt care vorbesc la telefon gen iau aparatul de la ureche si il tin in fata gurii. "Clutz o zis...trecem mai departe"?

5 commentaires:

Dan a dit…

A fost Inaltarea si foarte cloudy!

Ioana a dit…

pai nu era inaltarea, ca de inaltare am stat acasa:) ploua...

Anonyme a dit…

Parol, joia asta a fost inaltarea. O mai fost 8 mai, care era armistitiul. Si urmeaza Pentecôte lunea ailalta :)

(Alexandra)

Ioana a dit…

pardon, eu nu prea le am cu denumirile, si inca ma mai iau prin surprindere zilele astora libere din luna mai. ma pun eu la punct incet incet

O femeie a dit…

luna mai e superba. Toate sapt is mai scurte :) Ce ne-om face in iunie, iulie...

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...