mercredi 16 mai 2012

Valori, competente si schimbatul scutecelor

Tocmai am primit insiintare politicoasa de la primarie ca nu avem loc in cresa pentru asta micu. Fait chier, vorba francezului, ca tre' sa ma apuc de cautat asistente maternele, sa ma duc sa le vad, sa vorbesc cu ele, chestii de care nu am nici un chef si nici timp si cel mai grav, nici un chef.

Am gasit si o varianta de cresa, aia parentala. Unde nush de ce ii cheama pe parinti 2 ore pe saptamana sa faca "de garda" plus ceva comisioane, gen sa cumperi legume si fructe sau sa te ocupi de fantastice activitati birocratice, care sunt aici, mama mea, cat China si India la un loc. Plus ca garda aia tre' sa o faci si daca e copilul bolnav, si tot anul de fapt, deci daca poti sa iti iei o saptamana liber, cum ar veni in cele shpe mii de vacante scolare pe care le am eu, nu poti. Daaaar...

Am citit pe site-ul lor ca au valori. Cum ar veni "savoir-être" care tradus de mine aduce vag cu ceva tip "sa stii cum sa fii". Nu-i deajuns valoarea asta, ci mai are si competente, care influenteaza "savoir-faire" (sa stii sa faci) si realizarile noastre, sau invers, de aia ei le dedica un intreg soclu, incepand cu bebeii de 2 luni jumate. Printre temele propuse spre dezvoltarea soclului care duce la afirmarea de sine se numara cum sa aplanezi conflictele, cum sa te afirmi si nu doar sa reactionezi si altele care parca-s luate din misiunea electorala a ex canditatilor la presedintie si care umple la cresa asta 16 pagini de word transformate in pdf. Daca nu ma innegresc cand aud pe unii si altii vorbind de valori (si principii, nush la care e negrul mai negru), de parca ar fi viziuni ale inceputului si sfarsitului universului nu alta. Ce pula mea vor sa zica decat ca fac unele lucruri si altele nu, si le zic copiilor sa le faca pe alea unele, si pe altele nu. Deci niste comportamente. Se comporta intr-un anumit fel si incearca sa se comporte in acelasi fel in mai multe situatii, de unde rezulta principiile si zic altora ca cum se comporta ei de minunat, de unde valorile. Intre timp schimba scutece si fac piureuri de legume. 

Si imi cer sa "ader la valorile lor" si sa dau dovada de motivare daca semnez contractul, ca daca nu, ma taie de pe lista. Cum is ei indreptatiti sa taie si sa spanzure daca iti flutura inainte cu "valorile" si "principiile" pe la nas. Cam cum se simte "patria" indreptatita sa iti ceara sa mori pentru "valorile" ei. Deci incep sa fac interviuri de asistente maternele, ca am si eu ceva principii, no?



6 commentaires:

Anonyme a dit…

Mah, asa as vrea sa il tin eu pe ala micu... da' am trebi multe la anu si nu poci :(
Bafta la cautat asistente cu valori si printipiiiii

(Alexandra)

Ioana a dit…

@Alexandra: am stat aproape 2 ani acasa cu ala mare, si nu mai poci:) Imi place prea mult ce fac, imi place si sa stau cu ei, asa ca pe printipul asta caut sa impac si varza si capra

Anonyme a dit…

Daca reusesti sa impaci si capra si varza, e perfect atunci :) Te inteleg...pe mine ma oripileaza ideea de a cauta dadaca, chiar daca mai am cativa ani pana atunci :))

(Alexandra)

Ioana a dit…

pai nu o sa iasa asa cum vreau eu de perfect, foarte rarut iese asa, abar n-am cum o sa fie, dar e sigur ca nu stau acasa cu el (sau ma rog, asa vreau eu sa fie sigur:)

Anonyme a dit…

eu am rezervat loc pentru pufosul inca de pe cand avea 5 luni. o sa mearga din septembrie la cresa, asta daca imi permit sa platesc :))
mi-e tare drag sa stau cu el, dar in acelasi timp imi mananca ficatii, omul are nevoie de actiune, chestii de care sa traga, pe care sa se cocoate, iar eu sper din suflet sa-mi petrec cel putin cateva ore pe zi intr-un biuro, asteptand cu nerabdare sa-i va copanele grase.

Ioana a dit…

eu am cerut loc pentru el din 2010, dinainte sa se nasca pentru 2012, si tot nu am primit. o luam pe laura, fata care o ajutat-o pe mama cand era cu mana in ghips. eu o sa lucrez cam 10 ore pe saptamana, plus transportul, plus ca tre' sa fac cel putin 3 zile, miercurea o sa stau cu ei acasa (ca nu este gradi miercurea aici), na, complicat, da am nevoie de un an mai lejer fata de asta, ca-mi iasa imediat pe nas daca bag imediat un an plin imediat dupa.

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...