lundi 18 novembre 2013

Cateodata castigi, alta data, inveti



Azi am pornit bine cu aia micii, activitate de recapitulare, vocabular si structuri, ca maine au evaluare. Verific lectia, destul de multi au invatat destul de bine, alea alea, facem activitatea de vocabular, cauta si gasesc intrusul in cateva liste de cuvine si mai si explica de ce, in engleza, desi le-am zis ca in franceza e destul. Bravo lor. Mai fac si o corectie de greseli, le subliniaza si explica de ce e gresit. Chestia e ca atunci cand ma grabesc (corolar la citatul motivational de mai sus), iasa un cacat (mai mic sau mai mare, in functie de cat de tare ma grabesc). Am uitat sa ii fac sa repete cuvintele din listele alea, desi au destul de mult dificultati cu "daughter", "husband" si d-alde astea, dar na, imi zic ca le-am facut deja de doua ori, probabil ca nu au pierdut atat ca nu le-am mai repetat o data azi. Ma grabeam ca voiam sa fac un cantec cu ei, "Its a big, big world", si ii trebuia cam un sfert de ceas, sa asculte prima data, sa sublinieze cuvintele pe care le-au auzit din cate un minimal pair si dupa aia sa mai si cante de doua ori, ca eram sigura ca le place. Cantecele le fac ca sa se mai destinda un pic si sa mai castige ceva vocabular, ca nu pot inca sa le analizeze si sa vorbeasca despre ele ca niste profesionisti. Mai draga, si canta aia linistitii de numa', si fete si baieti, totul merge bine, au ascultat cam de 4 ori, nu mai ieseau din clasa, nu alta. Ceilalti s-au distrat mai mult, ca la sfarsit i-am intrebat de ce e fata aia trista si mi-au zis "fiindca e grasa". Mda. Aici am castigat azi, cu uitatul ala cu tot.
 
Vin aia marii, am vrut sa fac cu ei un cantec de Placebo, ca era destul de usor si puteau sa asculte o data ca sa zica daca e un cantec de "first date" sau "a break-up", si dupa aia sa noteze ce au inteles, mai ales ca repeta de destul de multe ori versurile si le zicea si incet. Am ascultat inca o data cantecul inainte sa vina, si mi-am zis ca perfect, i-am dat gata. Plus ca la sfarsit trebuia sa reformuleze niste versuri, ca asta tre' sa faca la final task. Na, incepem cu verificatul lectiei, primul pe care il ascult balbaie ca un incepator de a sasea. Mai balbaie si dupa ce il asculta colegii, ma enervez, le arat ca nu-mi place si le zic sa scoata o foaie si sa scrie rezumatul (istoria Angliei, in date mari). Inainte sa termine, suna alarma de incendiu. Mirific. Adun ce pot din foi si iesim, nu inainte sa-l calmez pe unul dinrte ei, care nu stiu de ce se enervase pe mine si pe viata in general si nu voia sa iasa din clasa, nici sa-mi dea foaia. Iesim pana la urma, si intram inapoi dupa 10 minute. Le dau foile inapoi, ca i-am auzit zicand ca nu au avut 10 minute cat le promisesem la inceput. Termina de scris, ala enervatul pe viata mi-o da cu 3 minute de intarzaiere, incepem cantecul. Jumatea din spate a clasei nu intelegea nimic. F$*&. Na, schimb cantarea, cu aia originala, se aude mai bine, dar nu de tot. Cacu-ma in el youtube si cantari care nu se aud cu volumul la maxim. Na, facem numai o strofa, inteleg totusi destul de bine cand o opresc din cand in cand, scriu pe tabla, mi se termina cacatul ala de carioca neagra de tabla alba, se ia curentul, nimeni nu mai vede nimic din ce scrisesem. Mai erau 10 minute pana la sfarsit, incerc sa ii fac sa reformuleze ce era pe tabla, incearca, le iese destul de bine, dar apuc sa fac fix un cacat din ce mi-am propus. Vine curentul, se termina cursul, au scris 2 strofe si 4 fraze de reformulari.
 
Oribil. Inspaimantator. Is zero. Am invatat ca nu tre' sa am incredere in youtube, si ca totusi daca le dau o hartie cu ceva versuri ca sa compelteze ei e mai bine dacat sa contez pe ei ca-s destepti si inteleg tot fara nici un ajutor. Am invatat.

Aucun commentaire:

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...