mardi 8 novembre 2011

Sapte luni jumate

Era sa zic ca nici nu am bagat de seama cand a trecut timpul, dar am bagat mult si bine. Numai ca de sapte luni jumate incoace, viata in patru pare mult mai naturala decat in trei, asa ca nu ne mai luam de cap cu maini si picioare cand creste temperatura la patruj' de grade, cand nu mananca, cand nu termina biberoanele si altele. Temperatura mare? Paracetamol. Tuseste si respira greu? Plecat la cabinet urgent, fara intrebari suplimentare. Bronsita? Kinetoterapie respiratorie, 5 sedinte de stors mucii in 5 zile. Tuseste noaptea? Supozitor. Tuseste ziua? Inhalare. Inhalarea il agita ca naiba? Nu-i nimic, sta la desene. Se strica matza-lampa de noapte ? Deschidem lumina la baie. Nu isi pune hainele noi? Nu pleaca la parc. Constipatie? Apa cu magneziu.

La capitolul vocabular, constat o imbogatire de pe o zi pe alta, mai nou face "fraze" de cate doua-trei cuvinte, de tipul "mama, taci, mimic (= nimic)", "mami, mimic", "dada, mimic", "nani, mimic", "papa, mimic". Zice mai multe cuvinte in franceza decat in romaneste, dar in acelasi timp sunt mai usoare: couche, nu scutesc, manteau nu haina, pantoufles nu papuci de casa, pomme nu mar, Pili nu Philippe, Iaia nu Ioana etc. Azi Totorolu' a mancat pentru prima data intr-o juma' de an ceva nou in afara de paste, cartofi, orez, supa: mazare cu pui.

Pili nu mai prea vrea biberoanele de seara, tre' sa amestec laptele cu cereale si sa i-l dau cu lingurita. Ieri a tusit cu chestia aia in gura...da, de doua ori...da, pe mine. Baga soamne de la 8 seara pana pe la 7 jumate, dimineata de la 9 jumate la 11, la pranz de la 1 pana pe la 3 jumate. Seara nu mai doarme, se agita, adica tre' sa il tin in brate sa ma plimb cu el. Nu pot sa il tin in brate punct sau sa il tin in brate pe canapea, numai in picioare si plimbat. Azi s-a ridicat in genunchi pe parcarea lu' fraxu, sa caute nush ce elicopter, nu prea am savurat momentul ca s-o aruncat mai marele pe el: "Pili! Nu! Bêtise! Mimic!".

Cam in ritmul asta au trecut cele sapte luni jumate de cand a venit Pili la noi (somnul il executa ca la carte numai de vreo doua luni), parca incepem sa mai respiram un pic (in afara de cand sunt bolnavi, cam o saptamana pe luna in medie, am facut ceva calcule, in afara de vacanta, cand au fost amandoi bolnavi tot timpul). Acum numai asta mai recentul ia antibiotice, si Victor inhaleaza nush ce spray pentru astm. Eu zic ca nu-i chiar asa de rau.

Am gasit o poza de-a mai marelui la 7 luni, si de-a mai micului la 7 luni.

Doi ani si ceva:

Sapte luni fara o zi:

Vic la 7 luni fix:

La 7 luni fix, in acelasi carucior:

11 commentaires:

Anonyme a dit…

Totoroiu e frumusel foc!
Si Pili, evident :)

Sa-ti traiasca amandoi si bafta, curaj, d-astea cu ei :)

Anonyme a dit…

bai cat de frumosi sunt! am impresia ca si la tine primul seamana cu huzbandu' si al doilea cu tine :)

daca ar dormi si pufulete asa bine peste noapte si nu s-ar mai trezi sa manance, ar fi grozav.

Oly a dit…

Iuuooooii :X ce mogaldetze adorabile ai! ...evident, adorabile de privit, ca nu stiu daca as putea face fata la ce povestesti tu :)
Io oricum iti aloc din oficiu ordinul Mama Eroina in grad de capitan(capitaneasa? capitanca?!)
Keep up the good work ,soldier! :)

dollo a dit…

mie mi se pare ca amandoi seamana cu tine cand tin gura inchisa si sunt seriosi. Cand rânjesc nush cu cine seamănă, dar se strică trăsăturile care-i apropie de tine, și nu-ți mai dai seama
să-ți trăiască și să se îmbolnăvească din ce în ce mai rar :)

Ioana a dit…

@naru: mersi de urari, la cat mai multi din astia si la tine (sau nu?:)

Ioana a dit…

@blo: asa-i, Totorolul e taxu'-n picioare, varianta mica si blonda, mai micul e mai ca mine, varianta mai "tzaganoasa":)

Las' ca mintenash face si pufosu' nopti intregi, cand termini cu alaptatul, sau ma rog, asa am auzit.

Ioana a dit…

@Oly: pana nu ai asa ceva, nici nu stii de ce esti capabil:). Gasesti la resurse de zici ca de unde vin (mai ales de la corzile vocale, scoti niste octave in sus, de nu te mai recunosti...

Ma antrenez si la scoala, evident, ca altfel nici la gradul de soldat nu ma ridicam:)

Ioana a dit…

@Dollo: la un moment dat asa ma laudam si eu:)

Acu' nu mai cer decat minimul necesar de asemanare, sa nu imi aud vorbe, dupa aia cum zici tu, bronsite cat mai rare, dinti cat mai repede, nix temperaturi si totu-i bine:)

O femeie a dit…

ai 2 minuni minunate!! sa iti traiasca - si sa fiti sanatosi ;)

Unknown a dit…

Buna seara,
Ma iertati ca va deranjez dar vin cu rugamintea la d-voastra sa sustineti proiectul pe care l-am inceput "Sa fim oameni...".Doresc sa puneti un banner pe blogul d-voastra.ca sa putem ajuta oameni care are nevoie de noi.http://safimoameni.blogspot.com/
Va multumesc pentru intelegere!
Impreuna putem schimba vieti
Atept raspunsul d-voastra la pagina de e-mail placintavlad@yahoo.com

Ioana a dit…

@arakelian: intr-adevar minunate minunile...asta micu' iar o pus de o bronsiolita/bronhiolita (cum i-o zice in romaneste) si ii mai ies si dintii, de pe la 5 dimineata asa, de fo' saptamana :) dar mersi de urari:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...