vendredi 23 décembre 2011

Magia Craciunului

Numai aia care nu stau destul in fata televizorului ca sa auda ca 40% din cifra de afaceri a marilor magazine se face de Craciun mai poa' sa creada ca exista vreo magie legata de cacatul asta de perioada in care toti se inghesuie sa cumpere de toate, ca sa aiba o "perioada magica".

Si Mosi Craciuni in care copiii cred ca sa aiba parintii umpic de liniste cu o luna inainte de "perioada magica".

Plus filmele in care neaparat ninge in noaptea de Craciun si ii" magic" de minunat, rahatul asta alb ma imbolnaveste numai cand il vad la televizor: ud si rece, intra in papuci, trece prin haine, cum naiba sa iti doresti asa ceva, daca nu esti nascut si crescut pe acolo pe unde zace tot anul si unii isi mai si fac veacul in case de gheata. Amintirile mele legate de zapada sunt de pe cand eram copil la mama si mergeam la Moldova unde toata ziua si noaptea erau catre minus dooj si ceva de grade si nu aveam cizme ca lumea in care sa nu ma ud, si scartaia sub picioare si imi inghetau mucii in nas, ca nu aveau timp nici sa iasa, se transformau in turturi instantaneu. Si fulare pe gura, si caciuli, si strampi, si izmene de bumbac, si sosete de lana, si pantaloni de fas cu dublura nush de care, de ma dezbracam intr-o juma de ora si care se uscau o noapte intreaga langa soba. Ma mai dadeam io cu sania din cand in cand, si cadeam, si imi intra zapada in cizme pe deasupra si imi erau picioarele vesnic ude.

La scoala aveam mereu o balta sub banca, pe podeaua data cu motorina si cand venea salbaticul ala de muzica de ne punea in genunchi, imi erau murdari pantalonii (creca unicii de iarna) de imi venea sa plang de ciuda ca nu aveam altii.

Si magazinele care vand, vand, vand in nestire, si Mosi Craciuni mai "magici" decat explicatia ca "uite mama, la sfarsitul anului e un moment special in care ne reunim cu totii si ne facem cadouri si mancam ca niste oameni normali felul intai, doi si un desert si poti sa te joci cu toti verisorii la un loc".

4 commentaires:

Tzipi a dit…

Mai mare spalare de creier ca asta cu Craciunul, nu cred ca exista. Urasc cu patima perioada de sarbatori, pentru ca pica fix iarna : e frig si zapada, de nu poti iesi din casa. Asa ca iti perteci concediul plictisindu-te in casa.
De ce nu au putut sa puna Craciunul vara, ca sa ne putem simti bine cu totii ?

Ioana a dit…

ca sa vanda agentiile de voiaj bilete pentru destinatiile calde: toti vanzatorii de ceva ies in castig, noi doar ii ajutam sa traiasca mai bine...

Anonyme a dit…

hmm, blogu' tau mi-a mancat comentariul :))
da' in principiu ziceam ca mie sarbatoarea asta imi place, chiar daca societatea capitalista face bani pe spinarea ei.
imi place sa ofer cadouri,imi place ca-i vacanta si mai ales ca sunt in viata. e mare chestie sa fii in viata, sa stii :)

Ioana a dit…

da, ii un hulpav blogul, spre deosebire de mine:)

toate cu masura, nu zic sa nu oferim cadouri si sa nu sarbatorim impreuna in familie, dar cu masura..tu iti dai seama ca magazinele fac bani intr-o luna de pe spinarea nostra cat aproape intr-un an?!

cat despre sa fii in viata, asta este, iti place, nu-ti place, traiesti, caca maca:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...