samedi 29 décembre 2012

Estetico muieresti

Am inceput sa dau o atentie mai mare produselor pe care le cumpar, sa fiu un consumator gandit si cu scaun la cap (glumesc, normal). Din ce cauza mi s-a ridicat reizing auernesul: de cand cu nasterile pe cale naturala 98% (nenaturalul de 2% au fost epiziotomiile facute cu un bisturiu pe care mama natura nu l-a prevazut la purtatorul datator de viata) nu mai pot purta chiloti tip ata-n cur, ca sa pice bine pantalonii stramti, spre multumirea si satisfactia celor pe care nu-i cunosc dar care se uita dupa curul meu pe strada. Am incercat niste chiloti de la H&M ca dintr-un fel de matase, tot intrau in cur, desi erau tip boxer. Am incercat un pachet de ei (10) din bumbac bio, de la Auchan, tot aia. Mai aveau in comun chilotii astia ca au fost destul de ieftini (aia 10 au costat cam 11 euro). 

Dintr-o data m-am iluminat la gandire cand am vazut niste chiloti de la Dim, 3 perechi cu 11 euro. Am calculat repede cat de scumpi is fata de aia de la Auchan si de la H&M pe care i-am aruncat dupa cateva purtari, rationalul invinge irationalul "e ieftin deci il cumpar", si ii iau pe aia 3. Is sublimi. Rasfat total pentru partile intime, ghinion pentru necunoscutii care se uita dupa curul meu pe strada si vad o dunga putin estetica pe buci. 

Alta: eram la cumparaturi la centrul comercial (un mini mall unde stau asistentele maternale cu copiii cand ploua, pensionarii la o cafea si scolarii cand chiulesc de la ore) si ma ia o gagica la intrebari ca ce creion de ochi folosesc. Ii zic ca unu maro de la Yves Rocher (nu-i zic si ca il am de cel putin 3 ani), si ma imbie sa incerc noul creion semi-permanent de la firma ei, care nu se duce daca pica apa pe el. Mi-a placut chestia, il iau, mai pun si doua lacuri de unchii pe langa sa faca 15 euro in total. Ma dau cu creionul magic care nu se stergea de pe mana ei, dar pleca imediat de pe pleoape. Dupa 3 daturi, nici nu mai mergea, tre'ia sa apas pana imi dadeau lacrimile ca sa fac o dunga. Oja albastra se-ntinde ca curu', aia verde are pensula indoita, nu se-ntinde deloc.

Aveam asadar mare nevoie de creion de pleoape si de oja noua (nu mai stiu ce culoare sa folosesc din alea dooj si ceva de sticlute din colectia mea), ma duc la raionul SCUMP de la centrul comercial (da, mi-am calcat pe principii si in loc sa iau o duzina de cacaturi ieftine si proaste, m-am hotarat ca ar fi mai bine sa-mi iau mai putine cacaturi scumpe si mai bune). Iau L'Oréal - 3 lacuri, un creion maro si de la Maybelline un fard de obraz. Ma, cand pun ala rosu pe unghii (numarul 403, 5 euro si ceva), zici ca-i perfectiunea lacurilor nu alta: pensula destul de lata sa acopere toata unghia, se intinde impecabil, ii moale si matasos la intins, se usca repede si ii o nuanta asa intre rosu inchis si rosu deschis. 

Fardul de obraz e si ala superb (10 euro) si creionul de pleoape maro (6 euro) nici nu tre' sa-l pun pe limba ca sa-mi fac dunga, ii atat de moale ca face treaba in mod impecabil asa, de la mama lui. Nu stiu daca se duce sau nu cand da de apa, probabil ca da, desi scrie semi-permanent si pe asta. 

Acu' ma gandesc serios sa nu-mi mai iau prostii de bijuterii de 3 euro kilul si sa investesc in argint exclusiv: am extrem de mare si urgenta nevoie de un lant asa mai lat care sa stea fix pe gat si un inel tot mare. Mai am la fel de mare nevoie de o rochie (ma gandesc sa-mi fac una, acu' ca-i mama la mine si ne putem consulta), ca am vazut fo' doi centimetri patrati de spatiu gol intre cele 7 rochii (de iarna) deja existente. Intre alea 5 de vara nu mai este loc.

4 commentaires:

blo a dit…

eu lac de unghii imi iau numa' d-ala scump, dar tot imi sare de pe unghii.
da' chilotii, chilotii mai intereseaza si pe mine, ca ce gasesc marimea mea sunt groaznici. numa' imprimeuri de leopard cu roz si negru, dantele albastru electric.. pai eu am o varsta maica, vreau si eu ceva simplu da' frumos. si marime mica, sa nu mai fluture chilotii pe mine ca pe catarg.
daca-ti spun ca am ramas in cateva perechi cu care am venit din ro? aia pe care mi i-am cumparat aici, flutura toti pe mine. in afara de unii cu danteluta si bulinute negru cu roz, ca erau singurii masura mea :))
am tot zis ca ma duc la Triumph, da' n-am avut niciodata atat de multi bani incat sa dau 50 de euro pe o pereche de chiloti :(

dollo a dit…

he, he, deci tot mai bine frumos și bogat decât sărac și urât, ha? :)
apăi să-ți priască achizițiile și să-ți iasă cozonacul dulce și pufos! iar la anul să ai numa elevi geniali la școală :)
P.S. cu argintul sunt de acord sută la sută, la restul nu mă pronunț că nu mă pasionează, dar argintul.... ehe... da!

Ioana a dit…

@blo: eu am acu 6 perechi de la Dim, ca mi-am mai luat pana la urma un pachet de 3, marimea 36, ca banuiam ca se intind; se intind, dar in mod rezonabil. Is negri, negri cu ceva litere si gri, foarte purtabili, si drept sa-ti spun, nici nu fac asa dunga urata pe buci.

Lacul se duce si la mine, dar il schimb de 2 ori pe saptamana, si cand se cojeste, mai completez cu proaspat. Asta de la loréal ii mi ri fic!

Ioana a dit…

@dollo: parca mi-ai citi gandurile, nu alta:)
mersi de urari, cititori multi si destepti sa ai la anul, si tot timpul!

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...