dimanche 29 décembre 2013

Excursie

Am plecatara sambata catre Provins, dupa ce ne-am decis in felul urmator "ploua, nu ploua, ploua, nu ploua, ploua, nu ploua, ploua, nu ploua". Ne-am urcat in masina, nu ploua, am ajuns la Provins, nu ploua, am intrat in restaurant, ca era ora de masa, nu ploua. Am iesit din restaurant, ploua.
 
Intre timp, la restaurant, nu mi-am dorit sa se deschida pamanatul si sa dispar in mod cat mai subtil si mai fara de suferinta posibil decat de fo 5 ori, nou record batut, fata de cele jde ori de ultima data, mai bine nici nu-mi mai aduc aminte. Victor a stat ce-a stat linistit, Philippe numai prostii, din doua in doua minute sau mai des, depinde de cat chef aveam sa ne luam de el. Jucat cu furculita in radiatorul de langa el, cautat nush ce pe sub masa, a noastra, a vecinilor, restul meselor, scris cu un pix pe hartia din fata lui, plictisit de scris pe hartie, scris pe fata de masa, neputut sa se joace cu telefon, ca pe al meu inca nu am pus jocuri, deci nu puteam sa dam numai unul si alalalt sa stea sa urle.
 
Am terminat in cele din urma mancarea, adica nush de ce am mai comandat pentru mine, ca puteam sa ma satur linistita cu ce o ramas de la tineri. Cand Victor a vzaut clatita cu zahar, a zis ca ce-i aia, ca lui nu-i place, desi el a vrut clatita (oricum nu cred ca stie ce e aia, da i se parea lui misto cand o auzit ca-i cu zahar), pana la urma a mancat-o toata. Sa le fie de bine, dam sa iesim din restuarant, se porni o ploicica mocaneasca, fara vant sau temperaturi extreme, dar cadea des si cu spor. Si tot asa a cazut pana am terminat vizita, cam doua ceasuri, ca am mers incet si la deal. Phil a dormit in carucior, Vic a fost cam dezamagit ca i-am zis ca mergem sa vizitam un castel, si nu a vazut nici un castel. Destul de dezamagita am fost si eu, desi vedeam pe harti cam cum venea treaba cu castelul ala, ne-am dus pana la urma sa ne uitam la ziduri, de pe dinauntru si dinafara, Vic a fost in culmea fericirii ca a putut sa intre in toate baltile in care a vrut, ca avea cizmele de cauciuc. Am vrut sa urcam si in turn, aviz pentru data viitoare, nu mai zi ca este un turn daca nu stii cand ii deschis, deci asta era, normal, inchis. Am intrat intr-o biserica, Victor a parut multumit cand i-am zis ca biserica aia ii cam ca un turn, macar inauntru nu ploua, si nefiind multi vizitatori pe ploaia aia, a profitat la (aproape) maxim de ecoul dinauntru. Am avut parte si de o mini evanghelizare, ca se invartea pe acolo un mos cam tare de urechi, ca a continuat cu povestea Craciunului si a sfantului Luc care nu stiu exact ce a facut, si dupa ce i-am zis ca nu suntem credinciosi. Si-a terminat povestea zicandu-i lui Vic sa-i multumeasca unui mesio de acolo de sus (arata catre ferestre) pentru cadouri, eu i-am zis in drum spre iesire ca Mosul i le-a adus, nu-i nici un mesio nicaieri acolo sus in ferestre, ca se uita dupa el cu gat cam lung. Vad eu cum ii zic mai incolo ca nu-i nici mos nush pe unde.
 
Aviz pentru data viitoare: cand zici ca vizitezi galerii subterane, sa verifici inainte ca si alea is deschise, care evident nu erau, adica nu era loc la vizitat decat la ora 5, si nu stateam o ora jumate in ploaie ca sa mergem in galeriile alea. Scos tanarul pe sus din subsolul ala, ca el voia sa viziteze, ca cum zic ca nu este loc, uite cat loc este. Explicat ceva, inteles probabil ceva ceva, ca a incetat cu urletele cam dupa 5 minute, si am purces catre masina.
 
Care mi-am zis ca primul lucru cand ajung acasa imi pun jocuri pe telefon, ca sa aiba ce face in masina, desi o ora ii un traseu normal, acu' am facut o ora jumate si fix in jumatea de ora dupa ora normala mi-a venit cam de 10 ori pe minut sa deschid usa si sa ies la o gura de aer proaspat, si eventual sa continui traseul pe jos, si probabil si in alta directie, in padure gen.
 
Poze drept dovezi:
Madam mama cu Lali, inainte de ploaie

Vic care a gasit o matza flocoasa si care a si stat sa o mangaine o tzarasica

Lali la resto

Io cu madam mama

Zidurile si ploaia

Zidurile din partea aialalata si ploaia

Io si madam mama si ploaia

Lali in ploaie

Vic in ploaie

Biserica ce-a tinut loc de turn medieval

Tot ea
 

Aucun commentaire:

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...