samedi 15 juillet 2017

Cand esti la mare, fa ca marea


Sunt unii care pleacă ziua in excursii prin Rhodos, e bine, ca de-abia se mai goleste hotelul la prânz și dimineața.

Tinerii stau toată ziua în piscina, azi e penultima zi, nu a fost mini-club deloc. Ma gândeam ca la un moment dat o să se sature, dar cum simt ca se apropie sfârșitul, stau și mai mult în apa. Sau se joaca tot felul de jocuri cu alți tineri de pe aici, și plâng pe rând, din caza de clici care când se urăsc, când nu se suporta.

Era cât pe-aci să plecăm într-o excursie, într-un sat de pe lângă, dar mi-am adus aminte ca pregatitul tinerilor ia intre shpemii și jdemii de neuroni, și am băgat o vodka orange cu gheață, să mă liniștesc.
M-am dus o tura la plaja, și m-am uitat cum intra unii și alții în apa, de parca nu am fi praf de stele care se amesteca cu alt praf de stele, și ne leganam împreuna. Asta am făcut aici o săptămâna întreaga, m-am mișcat cu marea. Mai mult către și de la bar, dar am reținut aspectul asta de praf de stele care se mișca, suspendat, pe undeva prin alt praf de stele. Și gândurile se dilata și se contracta în același ritm, cartea își etaleaza firul poveștii intre părți pe care le citesc pe nerasuflate și altele peste care îmi trec ochii fiindcă nu trec alte gramezi de praf de stele care merita studiate în detaliu.

Mâine termin American Gods și îmi pare rău să mă despart de Shadow, persoanjul care și-a pierdut numele și care e mort-viu în lumea asta și tot asta, dar populata de zei. Ma apuc de Anansi Boys.


Aucun commentaire:

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...