samedi 26 novembre 2011

Io vs sistem 0-1

Acu 10 zile am fost "supusa" unei inspectii din partea rectoratului. M-au anuntat cu o saptamana inainte, trebuia sa le fac un proiect de secventa in detaliu, plus fiecare cuvant pe care urma sa il zic la cursul inspectat. Am lucrat la cacatul ala 2 zile jumate, plus descrierea clasei, plus activitatea finala, plus instructiunile pentru activitatea finala, bref, un dosar cat China, pentru 6 cursuri. Cu documente anexa cu tot, imprimat in culori de catre consort, in dublu exemplar, ca cine stie, impachetat intr-un dosar mov-deschis, ca nu am gasit in cateva zile unde sa o leg, sau cum pula mea ii zice la cand ii pui un arc din ala de plastic si coperti transparente.

Inspectia a fost la aia micii, cu cazurile particulare de copii cu nevoi speciale (nu intru in detalii), care nu stau in loc mai mult de 5 minute, pentru care ar trebui inventat un cuvant foarte amplu care sa descrie cantitatea de povesti pe care o produc intr-o ora de curs. Cum mai ziceam, imi sunt dragi, dar cand depasesc masura, ne suparam. Lunea inainte de inspectie a fost un cosmar, am zis sa ii tin mai din scurt miercuri, ca auzisem din stanga dreapta (ca nu zice nimeni nimic oficial) ca tre' sa tii bine clasa, sa fie cuminti alea alea. Beeei, si nu ii las sa povesteasca mai de loc (apropos, a sasea de ii are tutoreasa mea stau cuminti fara sa zica un cuvant toata ora), o cert pe una ca pe la sfarsit scosese o carte in franceza si citea neperturbata de eforturile mele de a-i face sa lege mai mult de doua silabe, pe unu altu' ca nu copia cum trebe de la tabla etc. Beeei, si ma ia asta la suturi cand termin ora cu ei, ca uite cum ma port cu ei, ca urlam la saracii copii, ca ce daca povestesc, ce daca citesc carti, nu-i grav, dar eu...cum ma port eu alea alea. Am stat in picioare si am ascultat-o cum ma facea cu cacat cam trei sferturi de ora, dupa aia cum imi tranteste ca oricum cursul nu a fost conform metodologiei actuale, ca n-am inteles nimic din metodologia asta, ca nu trebuia sa le zic ca a treia persoana singular ia un "s" (dupa ce l-au auzit pe CD), ca trebuia sa le zic "sa emita ipoteze asupra s-ului aluia" (ii si vedeam pe astia de unspe ani cum sar cu ipoteze, cum ca vine din engleza veche, o reminiscenta de la nush care mare transhumanta lingvistica, cum pula mea nu mi-a trecut in cap sa ii solicit intelectual in felul acesta de vaca d-aia).

Si imi vine mie un gand asa pe cand o ascultam si imi mai si pisam ochii, uitandu-ma la dosarul mov-deschis pe care nici nu l-a deschis, ca ce dracu' m-o apucat pe mine sa ma fac profesoara, sa imi fut toate weekendurile cu planuri de lectie, nu puteam sa stau naibii pe curul meu la cafele si cantina si tabele excel, si cate un meeting pe ici pe colo.

Acu' mai tre' sa depasesc momentul post-inspectie: sa incerc sa dorm noaptea, sa nu ma mai uit la fiecare madam si sa ma gandesc daca ar putea sa fie inspectoare sau nu, sa ma duc totusi la medicul de familie si sa o iau mai in serios, ca pula mea, singuri profii, singuri, da' nici in halul asta.

Nimeni nu stie cand o sa vina rezultatele juriului, in decembrie cica, daca nu ma titularizeaza, ma apuc sa caut ceva decent de lucru, care pasiune ma cac in ea daca imi macina neuronii unul cate unul pana ajung sa nu mai ies din casa, sa visez numai cursuri si inspectori isterici. Ce-si face omul cu mana lui, stupiditate absoluta se cheama (ex-biroul meu e acu' la 2 statii de tramvai de noi...). Mea maxima futu-i maica ma-sii de culpa...idioato!

8 commentaires:

Anonyme a dit…

Big big hug
Imi pare rau ca a iesit asa de-a-mboulea cu vita aia, suge treaba. Cum adica nu e grav daca vorbesc intre ei sau citesc altceva decat ce se intampla in clasa? Nu ea sta acolo in fiecare saptamana incercand sa ii faca pe aia sa invete ceva. Gah, ce cretina!

Sper totusi sa fii titularizata, daca vrei asta... Daca nu, sa iti gasesti ceva mai decent de lucru, sa nu iti mai macini nervii aiurea.
Of, curaj!

Ioana a dit…

Da, ma, cica nu-i grav, auz'...

Voiam sa fiu titularizata ca sa cer un 50% de la anul, sa stau si cu piticii, ca-i mai usor sa ai un "mi temps" ca functionar decat in privat, da' decat sa vin acasa si sa ma culc, mai bine ii vad cate doua ore pe zi si is un om normal, cu weekenduri normale.

Cina naiba sa-si fi imaginat ca-i in halul asta...

Anonyme a dit…

Sper sa o scoti la capat cumva. Si sa ramai si cu sanatatea intreaga, ar fi ideal.

Bafta!

Ioana a dit…

Deocamdata ii "bine" in sensul ca febra nu scade, deci ii infectie clar, o sa stau acasa si o sa bolesc, la cat de obosita is, un trejnoo pe ici pe colo ii ca cum n-ar fi:)

Anonyme a dit…

oh, ce nasol! imi pare rau ca te-a pleznit peste ochi pasiunea, da' nah! vezi si tu daca mai rezisti, ca nu-i o idee buna sa te faci bucati. si pe mine ma batea gandul sa ma fac profesoara aici, tot din acelasi motif: sa stau mai mult cu copiii. bine ca intre timp mi-a trecut :)

Ioana a dit…

pai astept rezultatele si daca ii nu, imi vad de treaba, imi caut altceva. nush cine dracu' m-o pus pe mine sa ma apuc sa ii fac pe unii sa vorbeasca engleza, scopuri inalte, de care li se falfaie la andrisanti:)

bine ca ti-o trecut gandurile altruiste, stai pe curu tau cuminte, mai scutesti sistemul de cheltuieli pe anxiolitice si somnifere:)

Anonyme a dit…

Apoi odihneste-te, daca poti cu infectia ta, mai sufla oleaca :)
Si-apoi ii poti trimite la origini, cred ca iti poti gasi altceva de lucru :)

Ioana a dit…

Mai am maine, da' deja tre' sa pregatesc cursuri. Si eu care ziceam ca ii fain sa am vacante: vacanta trecuta o saptamana am zacut si 3 zile am pregatit cursuri...

Da', stiu, viata nu-i tocma' plina de justitie, da' ii enervant:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...