samedi 3 décembre 2011

Sezonul miracolelelor

De doua nopti, dorm. Adica ma pun in pat la ore varii, si ma trezesc la nu mai variu decat 7 dimineata, fara un sfert in zilele de scoala. Se simte altfel.

La scoala pustanul ala de a patra de nu facea nimic numai scandal, sta cuminte ca o icoana de o saptamana (3 cursuri). Joi i-am pus un cuvant bun in carnet, am refuzat politicos pupatul oferit in timp ce sarea in sus, si vineri i-am day un 8/10 ca a facut un super dialog cu colegul, na, nu ireprosabil, dar fata de nimicul de pana atunci, a fost ca un nush ce aproape perfect.

Ceilalti de a patra sunt hotarati sa saboteze cursul: nici unul nu tace din gura, nu fac nimic, pur si simplu sunt 32 de prepuberi cu creierul vraieste care fac pe nebunii. Is curioasa unde te invata sa remediezi situatii din astea, inainte de a face cu ei activitati "comunicative, culturale si lingvistice". Am incercat cu controale pentru cei care vorbesc, ca le-am zis ca daca tot nu tac din gura inseamna ca stiu foarte bine ce facem si au timp de un control sa-si mai mareasca notele. Vorbesc in timp ce scriu la controalele alea mai acatarii decat inainte, au niste note de cacat, dar tot nu tac din gura. Joi am facut un raport, au luat la administratie patru dintre ei, si adjunctul mi-a zis ca gigi ala care zambeste dintr-un colt al gurii cu o insolenta de-ti vine sa-l iei la palme insinctiv, la fel a facut si acolo. Cand s-au intors vineri, a fost si mai rau. Asta pe langa gigina care poarta tricouri cu spatele gol, de i se vad cele mai tainice cusaturi ale sutienului, care e de o prostie fenomenala in rest. I-am amenintat ca tot ce o sa facem o sa fie in scris si notez, iau numai lucrarile alora de vorbesc. Sa vedem ce-o sa urmeze.

Aia micii s-au calmat cu controalele, pot sa fac ceva cu ei si lunea. Tot cu mine stau in pauza (vreo 3-4 in fiecare zi), mancam biscuiti cu ciocolata si vorbim despre emisiuni de la televizor.

Intre timp rectoratul mi-a trimis o scrisoare recomandata cu aviz de primire, pe vechea adresa, noroc ca mai avem o saptamana din contractul cu posta de retrimitere a scrisorilor la noua adresa. Zice scrisoarea sa ma prezint la ei intr-o saptamana, in legatura cu titularizarea. Cred ca vor sa discute cu mine, ca raportul tutoresei a fost OK, al directorului la fel, numai minunea aia de inspectoare m-o fi descris ca pe un monstru.

Io zic ca pentru un sfarsit de noiembrie - inceput de decembrie, am atins cota normal-suportabila de miracolele.

6 commentaires:

Ana a dit…

Tinem pumnii pentru discutie :-)

Bafta!

Ioana a dit…

Ma duc in pre-discutie miercuri, sa-mi vad dosarul, tre' sa ma deplasez pana acolo, iar cu autobuze:)
Dar mersi de incurajari:)

Anonyme a dit…

:) si daca te titularizeaza ce te faci? :)) :*

Ioana a dit…

Ma, atat m-am futut la cap cu cacatu' asta, ca daca ma titularizeaza, o sa mi se falfaie asa de gingas la un metru de cur, ca nici nu o sa simt...

O femeie a dit…

ai fo la discution? cum fuse?

Ioana a dit…

Acu' numai am facut "damage control":) adevarata "tortura" vine luni, ma exprim despre ea cand si daca o sa mai am energia adecvata, ca acu' is cam lesinata:)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...