mercredi 28 novembre 2012

Cadouri pentru prieteni

Imediat scapam de perioada fara cantece de Craciun si indemnuri la generozitate, dragoste si iubire, si ca sa fim cu totii pregatiti, iata niste sfaturi practice pe care vi le dau din propria experienta, ca sa impletiti mai mult placut in utilul cumpararii si daruitului de cadouri. Pentru prieteni.

1. Daca au copil (baiat), si la ultimele 2 aniversari i-ati daruit o masina, mai daruiti-i una. Nu i-ati daruit masina inainte? E cazul sa o faceti. Stim cu totii cat de mult le place baietilor sa isi dea unul altuia cu masinile in cap, sa le arunce pe ici pe colo, pe parchet in special. Si pe gresie. Si in televizor. Daca sunt frati, daruiti-le masini diferite, asa au si parintii parte de spectacol imbucurator cand urla si se cearta ca care-i mai faina.

2. Daca au fata/fete, 'abar n-am. Scuze.

3. Neaparat sa faceti cadouri care voua va par festive, chiar daca persoana careia i le oferiti isi exprima clar dorinta de a avea un anumit lucru, care nu e asa festiv in ochii vostri. De exemplu, un fierbator de apa e mult mai frumos ambalat si ocupa mult mai mult loc in cutia cu funda decat un card de cumparaturi la Zara sau Kookai. 

4. Despre gusturi nu se discuta, deci ale voastre sunt cele mai perfecte. Daca auziti ca cineva vrea o fata de masa, alegeti de exemplu una de cel putin 4 metri pe 5 (nu se stie niciodata cand poate avea 20 de persoane la masa), in culoare uni, cacao gen. Asa ii dati ocazia sa mai bage doua perechi de sosete in masina de spalat cu fata de masa, dupa folosirea dansei. Sa fie neaparat dintr-un material care tre' calcat cam o juma de ora pe centimetru patrat, si care, o data calcata, sa-si revina imediat la starea dinainte de calcare. Avantajul e ca daca-i mare, o poate pune la uscat pe 2 usi de la salon (daca are 2), daca nu, o atarna pe undeva pe 5 mobile. Si se usuca si in cateva zile, nu-i problema. 

5. Sa nu uitati sa luati vaze si borcane care se inchid ermetic. Unul ajunge. Daca vreti, puteti si doua, na, cum va pica la-ndemana.

6. Daca va intreaba cineva ce v-ati dori drept cadou, nu ziceti niciodata nimic, bateti din ochi timid, si ziceti "orice". Cand deschideti cadoul cu "orice", nu pareti dezamagiti mai mult de-o secunda, exact cand persoana care vi l-a daruit se uita in directia voastra. Multumiti-i totusi, cu pupaturile de rigoare, sa nu stricati atmosfera sarbatorii.

Spor la cumparat. Si la primit.

4 commentaires:

blo a dit…

:))))) din categoria: orori de Craciun :)))

Ioana a dit…

ai de capu' meu, si nici nu a inceput inca de fapt...

O femeie a dit…

din categoria "eu nu stiu sa iau cadouri" :D
Noi avem un prieten ce a zis: "zi ce ai nevoie, ca altfel iti iau ce nu ai nevoie :D ".

Adaugiri: no.2: papusa. Inca o papusa cu tocuri.
no.4 eu nu sunt de acord. Pot sa primesc o fatza de masa 4 x5m. Am un foarfec bun, o tai in 2, chiar 3 fetze de mese, bag un tiv, si apoi intorc cadoul. Ii spun ca apreciez enorm cadoul, si vrem sa ne asortam, si sa avem decoruri asemanatoare. Daca e din aia sifonabila, eu as coase si 2 sacose de cumparaturi ( sa fim ECO, da?).

la 6, eu cer: ghivece de busuioc, menta, salvie, cimbru, pom cu lamai etc. Consumabile, adica :) (din astea o sa iau de Papa Noel).

Ioana a dit…

papusi am luat si eu la verisoarele tinerilor:) roz si cu sclipici

cu hazbandu am rezolvat problema: eu ii zic "ce vrei sa iti iei de craciun" si imi raspunde mult mai repede si mai cinstit decat daca zic "ce vrei sa iti iau de craciun". anul asta vrea comp si eu un card de cumparaturi la ceva magazin. problema rezolvata pana la anul

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...