lundi 5 novembre 2012

Moment piscina

Mi-am zis ca dupa reusitul moment gogoasa sa refacem chestia in stil piscina. Aquabulevard de fapt, ca mi se parea mai aproape cu tramvaiul decat piscina oraseneasca, din aia cu culoare si inotat fortat in sus si-n jos pana te ia cu ameteli.

Astept ora 3 cand vine Laura sa pregatesc bagajul ca mi-am zis ca am timp. Intru in camera sa iau tanarul care nu mai face siesta de fo 4 zile. Vineri a pus tot ce era pe jos si pe rafturi in fata usii si se distra cand impingeam si nu se deschidea: "oh mama, c'est difficile, regarde, fais tuyaux". Facuse o teava din covor si se uita prin ea. Tevile sunt mai noua pasiune, dupa trenuri, apa si gauri in asfalt. Ma duc repede cu el in baie sa ma rad inghinal, nu-mi dau jos nadragii, cade tot rezultatul raderii in pantaloni, ma mananca de nu se poate. Trec peste, pun costumul de baie negru peste movila de prosoape, nu gasesc aripioarele lui Vic, imi amintesc sa trec pe la Decathlon sa iau altele. Iesim val-vartej, ne intoarcem la fel ca uitasem umbrela, ploaia "is the new black in town" zilele astea. Purcedeam de-adevaratelea. Ajungem. Dau o mica avere pe intrare, nenea de rupe biletele e dragut cu noi, povesteste cu Vic pana imi aranjez afacerile inapoi in portmoneu. Intram si in zona cabine, de fapt zona sauna umeda. Stam la coada un secol pana sa gasim o cabina, care sunt cu 2 usi, una de intra cei de afara si aialalta pe care ies cei dinauntru. Deci cand se deschide o usa cabina a dublu solicitata. Apucam una in sfarsit, dar il dezbrac pe Vic afara, sa fie gata. Abia ma descurc cu cele 5 tone de haine de ramasesera dupa tanar, ma dezbrac si eu, dau sa pun costumul, vezi sa nu, gen mi-am luat un maieu negru in loc de el. Repede reimbracarea, imi vine sa plang, lesinam de cald si de nervi, Vic ii foarte dragut, ma incurajeaza "ne pleure pas, Oana", noroc ca-i rezonabil, ca ma asteptam sa urle din toti rarunchii ca nu mai putem merge. Iesim repede, ma gandeam ca poate putem veni a doua zi cu aceleasi bilete daca le explic ce si cum, cand sa le explic ce si cum cu biletele, nu mai gasesc biletele. Moment maxim de cretinatate pe care il recunosc din toata inima aluia de la intrare, care ma incurajeaza sa fug pana jos sa iau unul de la Decathlon, ca el mai sta pana la 4 jumate si ma lasa sa intru. Il iau pe asta micu sub brat (noroc ca nu manca mult si nu-i greu, toate lucrurile au pana la urma un motiv de a fi), si la goana la magazin, insfac un costum 38, ma rog sa se potriveasca cu raderea zonei inghinale, il reiau pe tanar sub brat, fug inapoi, intram. Gasim o cabina destul de repede de data asta, trecem peste redezbracare, umflat aripioare (mi-am adus aminte sa le iau), colac alea alea mergem in apa. IM PE CA BIL. Costumul se potriveste de minune cu raderea zonei X.

Au un bazin mare in mijloc cu apa nu prea calda si 2 jacuzzi pe margine cu apa calda, inotam o tzar, ne incalzim in jacuzzi, ne uitam la niste tevi, ne dam pe un tobogan, mai inotam, vin valurile, sarim in ele, perfect ce mai. Vic e superb de incantat, sare in apa, iese singur ca sa se duca in jacuzzi, inoata "singur", pleoscaie, na tot ritualul. Am stat cam o ora, ca incepusem sa ne plictisim, hai sa ne desplictisim imbracandu-ne. 

Momentul imbracarii la piscina e ca un fel de cand mananci o inghetata suuuuper buna, cu caramel, vanilie, umpic de ciocolata, alea alea, si cand o savurezi mai bine dai de un cacat la mijloc. Picioarele sunt ude, iti pui prosopul pe tine, se uda si ala din cauza costumului, te duci sa iei hainele din dulap, iti dai seama ca nu poti sa le duci pe toate in cabina, ce iei, ce lasi, nu mai conteaza, si asa toate-s ude ca naiba. Iau pantalonii si imi pun maieul negru (daca tot l-am purtat un drum cu mine), plec in cabina, blugii ma strang, picioarele inca-s ude, din par pica apa, prosopul e imbibat tot de apa. Pentru imbracarea in sine in cabinele alea de 1 pe 1 ar trebui sa faca cursuri speciale pe durata medie catre lunga. Avantajul e ca mai era si Victor acolo, care deschidea si inchidea usa cand imi intindeam eu mai bine apa sub tzatze prosopul ala mega ud. In curul gol, normal. Eu. 

Uscatoarele de piscina in afara de un zgomot infernal nu prea inteleg ce fac, mi-am falfait unul peste plete cam 3 ture si nimic. Asta este, ajung acasa, fac meningita si mor. Ma simt bine cand fac previziuni din astea pe termen cincinal. Daaar, ce sa vezi, multinationalele la lucru, in drum spre iesire vad ca nu e nimeni la McDonalds, ii propun tanarului o cina in doi, aproba si o facem si pe asta. Nu ii place mai nimic din ce i-am luat, mananca 4 pungulite de ketchup cu ceva cartofi si un nugget. Povestim despre piscina, bem jus qui pique si suntem fericiti. Tare fericiti.

3 commentaires:

O femeie a dit…

noi plecam in costume de baie de acasa. Hainele de pe noi sunt adecvat luate pt a simplifica : pantalon, sosete, tricou, geaca groasa cu gluga, caciuli. Chiloti uscati cand ne intoarcem ( ca bagam costumele in punga).
Iar cu echipamentul aditional de piscina, cum fiica mea face baie in cada cu aripioare, colac, casca ... asa ca e simplu.

Ioana a dit…

si eu plecam in costum, da' de data asta nush ce lene m-o apucat si am zis las' ca mere:). ce-o fost mai greu erau gecile si papucii, abia au incaput in dulap, tre'ia sa le fi pus si eu in 2 dulapuri, da tiu minte pe data viitoare

O femeie a dit…

deja aveti hexperienta ;)
Pe data aviatoare.

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...