jeudi 4 août 2011

Inapoi la "lucru"

Victoriosu' s-a intors din peregrinarile de pe malul Atlanticului luni dupa masa, deci suntem iar in formula completa, mai putin eu, inca nu-s chiar intreaga, ca Philippinu' are program nocturn de povesti si scancete intens punctat cu urlete eventual.

Mi-am facut asadar program pentru marti, si dup-aia om vedea noi. Programul era in felul urmator: plecat de acasa linistit, juniorii in caruciorul dublu, eu la impins magaoaia, mers in parcul fain si mare de langa noi, eu joc fotbal cu Victor, Philippe doarme in carucior, ne mai si plimbam la liber umpic, si gata, intors acasa, obositi dar intr-o buna dispozitie de invidiat.

Executarea programului a avut loc dupa cum urmeaza: eu injur toti vanzatorii de pe ebay, mai ales aia de carucioare, ca nu zic cat de greu sa misca porcaria aia de dubla, rotile din fata nu merg cum vreau eu, tre' sa ma las pe el cu toata forta sa ii schimb directia. Poate o fi si din cauza de greutate maxima in fata (Victor in fata, Philippe intins in spate), nush, oricum injuraturile erau gata iesite. Curbele stranse se pot lua doar daca impingatorul are peste 100 de kile sau brate de culturist dopat, ceea ce eu nu am. Din pacate. Ajungem jos din lift, Victor urla, ca l-am uitat pe Tedy. Hai inapoi (futu-i ma-sa lui de vanzator frantuzesc cu carutul lui de cacat cu tot), curba stransa la stanga, una la dreapta, una la stanga, hai in lift, iesit, curba stransa la dreapta, luat Tedy, repetat curbele pentru iesire + extra injuraturi. Extra extra injuraturi cand sa ies pe cele 2 usi + poarta cu cacat din ala care o inchide automat si care imi venea mie pe cur, ca numai partea asta o aveam libera sa tin de ea. Tedy e asta din poza:


Ajungem in strada, slalom printre scaunele lu' ala cu terasa care isi pune extra mese dupa masa pentru betivanii de seara de eu tre' sa fac trei curbe cu cacatu' ala dublu pe 10 metri de trotuar. Ajungem si la parc, il las pe Victor liber, sa se plimbe. Se urca pe un gard si se uita la 2 matze. Eu ma rog de el sa vina, el "nu" (o invatat sa zica nu). Dau cu ceva dupa matze, se uita la mine, se ling in contiunare in cur si pe labe. Victor pe gard. Il iau pe sus, urla. Ajungem mai incolo, il las jos. Vede niste rate in apa. Fuga la ele, eu nu pot, ca-i cararea-n panta, si nici nu-s sigura ca gardul ii destul de tare sa se urce asta pe el. "Cacaca" - astea-s ratele, si urla. Il pun in carucior. Vrea apa. Eu beau niste suc, nu mai vrea apa, vrea suc, da' tot "apa" ii zice si la suc, imi trebe un timp sa ma dezmeticesc sa inteleg ce vrea. Varsa jumate de sticla pe el, ca nu stie sa bea din sticla, dar are vointa.

Ajungem si la iarba unde eu voiam sa joc fotbal cu el, in sforaielile lui Philippe. Pun mingea jos, pe Victor la fel. Dau sut la minge, "hai, da mingea la mama", el fuge dup-o viespe care venise la sucul de pe tricou bag seama. Dupa minge fuge-un caine. Philippe se trezeste si plange. Victor vrea sa puna mana pe viespe, cainele fugareste mingea, care-i acu in partea aialalta a ierbii. Fug dupa, aaa, minge sau Victor, minge sau Victor, minge sau Victor, asta din urma castiga, il iau pe sus, il pun in carucior, merg dupa minge, ambii tineri urla. Mda. Trecem la planul secund: scuarul cu trenulet de pe langa iarba asta. Mergem intr-acolo, intr-un cor de injuraturi in capul meu (ca-i in panta urcatoare drumul catre trenulet) si urlete din carucior. Ajungem, il eliberez pe Victor, Philippe face caca. Noroc ca am luat scutec de schimb, il schimb. Victor dispare. Philippe mai are de plans, fug dupa Victoooooooooor, e in trenulet, le strica joaca de-a prajitura de iarba la fetele de acolo, il ia pe unu' de maieu ca nu vrea sa ii dea coarda, il cert. Philippe adoarme in sfarsit. Stau si ma uit ce tampenii face astalaltu':
- tras gagici de par ca nu ii dau iarba pe care o vrea el
- luat farfuriile, cratitele si tacamurile alteia intr uz strict personal, aia urla, el - putin ii pasa
- facut gropite cu mainile in nisip, sters de praf pe tricoul ud de suc, eventual pe par

Incepe sa ploua (vai, ce neasteptata scapare), il pun in carucior si hai acasa. Iara curbe pe trotuar, ca polonezii nu terminasera paharelul de seara, iar trecut 3 usi, iar curbe la lift, dar acasa ne astepta taxu, care m-a lasat sa termin seara in fata televizorului cu o bere eventual doua - light.

8 commentaires:

Dan a dit…

Tedy arata cam nasol la cât sta toata ziua fara sa faca nimic!

Anonyme a dit…

noi il avem pe tzup-tzup, care arata mai rau ca tedy al tau :)
nu-i asa ca-i o adiere sa iesi cu ambii pitici dupa tine?
eu pe a mea am dat-o la gradinita de la un an si 5 luni si i-a placut foarte tare. cand ma supara, o amenintam ca o tin acasa si n-o duc la gradi :))
acum mai am putin si desenez pe pereti AMR pana la 1 septembrie cand incepe gradinita.

Ioana a dit…

@Dan: aia o fost o scurta pauza de la activitatea principala, sa fie purtat in gura peste tot de mirificu-i stapan :)

Ioana a dit…

@blo: sa nu-ti zic cum arata Tedy inainte sa il spal, f-un an de zile l-am tinut asa, ca mi-o fo' teama ca nu il mai vrea daca nu pute ca naiba, dar pana la urma n-o zis nimicutza, s-o bucurat cand se invartea in masina de spalat.

Si Victor merge la cresa, o zi pe saptamana, din septembrie, is sigura ca o sa ii placa de numa' la cat e de interesat sa se joace cu altii (vezi "sa le ia jucariile si sa ii traga de par si tricouri")

Anonyme a dit…

dar de ce la cresa? n-au grupe la gradinita pentru piticanii ca el? da-l mah toata saptamana, ai sa vezi ca o sa ii placa. O sa maraie probabil in prima zi, sau poate primele 2 zile, dar asta nu inseamna ca il chinui daca il lasi acolo.
nu sunt sadica, dar desi imi venea sa-mi dau demisia si sa ma intorc acasa la pumpkina, am rezistat 2 zile (cu cate 20 de telefoane pe zi), dupa care a fost totul ok.
au mereu jocuri si activitati noi, sunt copiii cu care se joaca, si in felul asta mai apuci si tu sa-ti revii cu capul :)

Ioana a dit…

pai ca vine mama anul asta sa stea cu ei, ca nu am loc in cresa full time pentru amandoi, nici in visele cele mai visatoare nu capeti asa ceva pe aici. Sper sa am din 2012 pentru piticanie, cand asta mare merge la gradi. Eu abia astept sa il dau undeva in colectivitate, ca vad ca e super interesat sa se joace cu copiii, dar nu mere treaba cum vrei cu cresa - nu exista grupe de gradi pentru astia asa de mici.

Anonyme a dit…

mda. si in ro era la fel. eu am dat-o la o gradi particulara, care a primit-o asa mica, altfel "cresa" scria pe ea. noroc ca n-am gasit locuri, ca nu m-am gandit sa ma inscriu din ziua in care am nascut.

Ioana a dit…

aici tre' sa te inscrii din luna a sasea de sarcina...am cam ratat pentru amandoi cu mutatul, d-aia avem solutii alternative :)

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...