samedi 6 août 2011

Ploaie scurta de vara

Ieri dimineata a fost innorat, de unde rezulta ca am facut pe soferul de camion, tractor si salvare pentru Tedy si restul menajeriei in loc de sa sed cu curu' pe banca in parc.

Dupa masa a iesit un fel de raza de soare si am luat-o la impins catre hiperalimentara de cartier pentru facutul plinului pe weekend plus odihnitul respectivului cur pe banca de care vorbeam. Numa' ce-am iesit din magazin, ca am simtit doi trei stropi de ploaie, am schimbat planul si am trecut la impins in directia opusa, catre casa. Noi stam la numarul 66 pe strada, de la 1 la 33 am asistat la un mini potop cum nu m-a mai prins de nu stiu cand. M-am bagat sub un balcon sa imi storc parul, Philippe urla, Victor voia sa iasa din carucior la "apa apa apa apa apa apa". Partea pozitiva e ca am sunat la consort sa vad daca nu poate veni dupa noi cu o umbrela: era inca la lucru. Si chilotii mi-erau uzi, si marfa din rucsac, si, cel mai interesant, magaoaia dubla mere si mai greu prin apa. Am trecut gratios prin fluviasul de s-a format in fata mea si a balconului, si baga tare urmatoarele 15 numere pare pana acasa, sub un soare scarbos de orbitor si un cantat de mierla oripilant de vesel. Mai jos se vede cum a fost la Montmartre, jur ca asa a fost si la mine pe strada.

6 commentaires:

Anonyme a dit…

Eh, eu la ora aia incercam sa dorm un pic si m-a trezit sunetul ploii. De la mine se vede oleaca Parisul... ieri nu se vedea nimic, era o perdea de ploaie densa si alba; nu am mai vazut asa ploaie de cand am fost in Martinica, probabil.
Regretele mele ca erai afara pe o asa vreme.

Ioana a dit…

Ai de capul meu ce-o fost, daca eram singura, nu ar fi fost asa mare paguba, da' asta mare era la fel de ud ca mine, stranuta de numa, ala mic avea picioarele toate ude, plangea ca un disperat si apa aia tot curgea, curgea, curgea...

Anonyme a dit…

Of, bietii de ei.

E furtuna iar, la mine..
De-asta m-am si gandit la postul asta :))

Ioana a dit…

Las' ca Victorolu' a adorat sa ii cada apa in cap, ca nu mai trebuia sa intre singur in balti, era udat asa, natural, fara sa faca nimic :)

Anonyme a dit…

:)) asa a fost la noi luni dupa-masa
si ieri la fel, cand iar m-a prins ploaia pe strada. pumpkina era uda pana la piele cand am ajuns la magazin, ca era mai aproape magazinul decat casa. cand am iesit, era soare si de peste tot ieseau aburi. inclusiv din hainele noastre ude.
pufosu' n-a avut treaba, ca el era sub plastic, in carut.

Ioana a dit…

cam dupa ploi din astea iti dai seama ca ii vara pe aici, ca in rest ii ca in octombrie...

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...