samedi 24 septembre 2011

Curatenia de toamna la franceji

Se realizeaza in sensul ca Chirac (francez) a fost lasat sa "boleasca" linistit acasa de cand s-a redeschis procesul unde-l judeca pentru joburile alea fictive de pe cand era primar. Jérôme Kerviel Greuceanu Harap Alb (francez) de-o facut sa dispara 2 miliarde si ceva centime de la Société Générale: nu am mai auzit nimic de el, parca si el are un proces, sper sa nu se fi imbolnavit si asta subit. Continental continua sa inchida fabrici in Francia si sa angajeze muncitori in Timisoara, cu dooste si ceva de euro pe luna. Profii in Franta dispar, elevii sunt 28,4 pe clasa minim in primara.

Ce mai dispare, ce mai dispare, a, mai deunazi, celebrul si faimosul magazin de mancare inghetata de pe aici (francez), care a facut un miliard si dooste de milioane profit in 2010, vrea sa ii dea afara pe aia care livreaza marfa la domiciliu.

Iar a, inca nu l-au gasit pe nea capul de familie (francez) care si-a omorat nevasta si copiii, patru la numar, prin vara. Mai sunt si cativa soldati (francezi) care au disparut prin Afganistan, din cauza de deces.

Si asta e doar inceputul, caci intr-o tara ultradezvoltata, ce nu se vede, nu exista, deci problema-i (aproape) rezolvata. Grosul trebii a fost inceput de musiu ministrul justitiei acu fo' saptamana, el descinzand inconjurat de o gramada de jurnalisti si fotografi care sa imortalizeze momentul, istoric de altfel, pe Campiile Elizee locale. Tiganii romani care cersesc pe campiile astea ale lor, unde isi cumpara posete si brelocuri stimabilii turisti, vor disparea si ei, caci strica la imaginea Frantei, care traieste pentru turistii de pe Elizee, dupa cum se stie. Francezii amatori de vizitatori, dar nu si de miliardele lui Kerviel si ale lui Picard & co pot rasufla usurati. Sunt sigura ca o data alungat norul de cersetori romani, curatenia la francezi isi poate relua ritmul calm si neinfrigurat, cu rezultate mai mult decat satisfacatoare pentru alegatorul local.

Chestia e ca si pe minorii romani prinsi in flagrant delict de cersetorie (nu si de disparitii de miliarde din banii pusi deoparte de cetateni in simpaticele banci franceze) o sa ii dea afara, deci o sa rasufle dublu usurati autohtonii, si o sa intre in iarna cu zambetul pana la urechi. Noroc cu ministrul asta, ca altfel cine stie unde ar fi ajuns treaba cu cersetorii romani.

Aucun commentaire:

Cât câcat de timp liber fara retele sociale

Mi-am dat seama, nu cu uimire maxima, ci asa, moderata, ca nu am nevoie de facebook ca sa imi incep ziua, sa ma cac, sa imi pierd timpul in...